Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Ιούλ 2024
SLIDER

With A Little Help of My Friends: Έρχεται η νέα σειρά μουσικών βιβλίων “33 1/3 στροφές” από τις εκδόσεις Οξύ

Μία σειρά βιβλίων για υπέροχους δίσκους 

Η μουσική σειρά βιβλίων 33 ⅓ επικεντρώνεται σε δίσκους-ορόσημα της ροκ -και όχι μόνο- μουσικής, από τους Beatles, τους Rolling Stones, τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Μάιλς Ντέιβις μέχρι τους Public Enemy, τους Joy Division, τον Τομ Γουέιτς, τον Μπράιαν Ίνο και πολλούς ακόμη.

Μέσα από συνεντεύξεις με δημιουργούς και συντελεστές, προσωπικές αφηγήσεις και διεξοδικές μουσικές αναλύσεις, συγγραφείς και κριτικοί απ’ όλο τον κόσμο φωτίζουν άγνωστες πλευρές της σύνθεσης, της ηχογράφησης και της διαχρονικής απήχησης ιστορικών άλμπουμ που σημάδεψαν την παγκόσμια μουσική σκηνή και κοσμούν τις δισκοθήκες εκατομμυρίων μουσικόφιλων σε όλο τον κόσμο. Ένα βιβλίο για κάθε ένα από τα πλέον επιδραστικά άλμπουμ της ιστορίας της μουσικής.

Την επιμέλεια της σειράς των επίτομων αυτών «βιογραφιών» των άλμπουμ που σημάδεψαν την ποπ κουλτούρα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος και παραγωγός Μάκης Μηλάτος.

Ο Μάκης Μηλάτος παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο τη νέα σειρά βιβλίων που επιμελείται για τις εκδόσεις Οξύ με τίτλο “33 1/3” – κάθε ένα και μια γοητευτική ιστορία για ένα συναρπαστικό album.

Ειδικά για την ελληνική σειρά των 33 ⅓ έχουν ενταχθεί και ελληνικά άλμπουμ, με πρωτογενές περιεχόμενο, όπως το Βρώμικο Ψωμί του Διονύση Σαββόπουλου ή ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι.

Η διεθνής σειρά βιβλίων 33 1/3 ζωντανεύει με λόγια όλα αυτά τα σπουδαία άλμπουμ που καθόρισαν την μουσική του 20ου αιώνα, που έσπρωξαν μπροστά -μερικές φορές ακόμη και «βίαια»- την εξέλιξη της μουσικής και σημάδεψαν τους ακροατές τους προσφέροντας τροφή για σκέψη και πνευματικό περιεχόμενο.

Χωρίς υπερβολή, οι ζωές των ανθρώπων εμπεριέχουν δίσκους και βιβλία που είναι καθοριστικοί παράγοντες για τον τρόπο που μεγάλωσαν, που συνδέθηκαν με άλλους ανθρώπους, που στοχάστηκαν και πορεύτηκαν στη ζωή.

Για άλλους μπορεί να είναι οι Beatles ή ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Χατζιδάκις ή ο Bob Dylan ή όλοι αυτοί μαζί που με εμβληματικά άλμπουμ άνοιξαν ένα παράθυρο, άλλαξαν ζωές βοηθώντας μας να δούμε, να καταλάβουμε, να αισθανθούμε και να σκεφτούμε.

Οι πρώτοι 13 τίτλοι κυκλοφορούν στις 2 Μαΐου 

Swordfishtrombones – Tom Waits / David Smay – Μετάφραση: Πάνος Τομαράς, Πρόλογος: Μάκης Μηλάτος

Βρώμικο Ψωμί – Διονύσης Σαββόπουλος / Χριστόφορος Κάσδαγλης, Επίμετρο: Ναταλί Χατζηαντωνίου

Doolittle – The Pixies / Ben Sisario, Μετάφραση: Γιάννης Καστανάρας, Πρόλογος: Τάσος Βογιατζής

Pet Sounds – The Beach Boys / Jim Fusilli, Μετάφραση: Γιάννης Καστανάρας, Πρόλογος: Σπήλιος Λαμπρόπουλος

The Piper at the Gates of Dawn – Pink Floyd / John Eric Cavanagh, Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς, Πρόλογος: Γιώργος Δημητρακόπουλος

Lyric and Coloratura Arias – Μαρία Κάλλας / Μετάφραση: Ζήσιμος Τρυφίδης, Πρόλογος: Λιάνα Σκουρλή

Pretty Hate Machine – Nine Inch Nails / Daphne Carr, Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς, Πρόλογος: Νίκος Χατζόπουλος

Metallica – Metallica / David Masciotra, Μετάφραση: Θάνος Καραγιαννόπουλος, Πρόλογος: Κώστας Χρονόπουλος

Led Zeppelin IV – Led Zeppelin / Erik Davis, Μετάφραση: Πάνος Τομαράς, Πρόλογος: Γιάννης Αλεξίου

Ο Μεγάλος Ερωτικός – Μάνος Χατζιδάκις / Αλέξης Βάκης, Πρόλογος: Νίκος Ξυδάκης, Επίμετρο: Γιώργος Ανδρέου

Unknown Pleasures – Joy Division / Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς, Πάνος Τομαράς, Πρόλογος: Παναγιώτης Μένεγος

Highway 61 Revisited – Bob Dylan / Mark Polizzotti, Μετάφραση: Πάνος Τομαράς, Πρόλογος: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Let It Be – The Beatles / Steve Matteo, Μετάφραση: Γιάννης Καστανάρας, Πρόλογος: Χίλντα Παπαδημητρίου