Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Wall Street: Κέρδη 0,12% για τον Dow Jones στις 22.024 μονάδες

Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 - 11:01

-a Μέγεθος κειμένου +A

Με θετικό πρόσημο, αλλά με σημαντικό περιορισμό των αρχικών τους κερδών, ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από την απόφαση του Ντ. Τραμπ να προχωρήσει στη διάλυση δύο ειδικών οικονομικών συμβουλίου.

Κέρδη 0,12% για τον Dow Jones στις 22.024 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,14% στις 2.468 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,19% υψηλότερα στις 6.345 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι προχωρά στη διάλυση δύο οικονομικών συμβουλίων, τα οποία είχαν δημιουργηθεί μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του και σε αυτά συμμετείχαν κορυφαία στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων.

Όμως μετά τα γεγονότα στη Βιρτζίνια και σαφώς την καθυστερημένη καταδίκη ρατσιστικών επιθέσεων από τον κ. Τραμπ, ο ένας μετά τον άλλον οι επικεφαλής των επιχειρήσεων αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα εν λόγω συμβούλια, οδηγώντας τον Αμερικανό πρόεδρο στη διάλυσή τους.

«Η αγορά προσπαθεί να μετρήσει ποιες είναι οι πιθανότητες εφαρμογής της ατζέντας Τραμπ. Αυτό σε συνδυασμό με την ένταση που υπήρξε με τη Β. Κορέα δημιουργεί προβληματισμό. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα», εκτίμησε ο Michael Arone, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στη State Street Global Advisors.

Η απόφαση του κ. Τραμπ φαίνεται ότι «σκίασε» ακόμη και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed (στις 26 Ιουλίου). Τα πρακτικά έδειξαν ότι υπήρξε διχογνωμία μεταξύ των αξιωματούχων της τράπεζας για την «ταχύτητα» αύξησης των επιτοκίων, με αρκετούς εξ αυτών να εκφράζουν ανησυχίες για το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει πεισματικά χαμηλότερα από τον στόχο του 2%.

Σύμφωνα, πάντως, με το FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο φθάνει, αυτή τη στιγμή, στο 43%.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 2,234% και του 2ετούς στο 1,33%.

Αποδυνάμωση για τον δείκτη μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix, ο οποίος υποχώρησε 0,83% στις 11,9 μονάδες.

Πηγή: pronews.grΜοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: