Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 15 Αυγ 2018
 
 

Τσίπρας προς Ερντογάν: Απαράδεκτη και απορριπτέα η πρόταση περί ανταλλαγής

Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018 - 19:23

-a Μέγεθος κειμένου +A

Η Ελληνική Κυβέρνηση, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες αφορούσαν την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

Η Ελλάδα, είναι κάθετη σε αυτό το ζήτημα και διαμηνύει πώς, «αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα».

Η σχετική ανακοίνωση:

Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: