Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Ιούν 2023
SLIDER

Εκλογές Τουρκία: Ο Σινάν Ογάν στηρίζει τον Ερντογάν για το δεύτερο γύρο-Ραγδαίες εξελίξεις

Ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, Σινάν Ογάν, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει επίσημα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.

Ο Σινάν Ογάν εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα υποστηρίξει τη Λαϊκή Συμμαχία είπε ότι «πρώτον η αντιπολίτευση δεν τον έπεισε και δεύτερον ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” μπορεί να υποστηριχθεί περισσότερο από την κυβερνητική συμμαχία υπό τον Ερντογάν».

Όσα είπε ο Σινάν Ογάν για τη στήριξη σε Ερντογάν

«Στόχος μας ήταν να επαναφέρουμε την ευγένεια που είχε υποβαθμιστεί στην τουρκική πολιτική και να διεξάγουμε μια εκστρατεία που θα αποκαθιστούσε την υποβαθμισμένη εικόνα της τουρκικής πολιτικής και τη μειωμένη εμπιστοσύνη του λαού», είπε.

«Η αναμέτρηση με τη Δημοκρατία θάφτηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η αναγκαιότητα διατήρησης μιας σταθερής διαδικασίας στην τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι προφανής. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι σημαντικές κινήσεις εξωτερικής πολιτικής που πραγματοποιεί η χώρα μας, ιδιαίτερα η θέση μας για τη Γαλάζια Πατρίδα, υποστηρίζονται και διατηρούνται», τόνισε.

«Οι προσπάθειες πλήρους ενοποίησης με τον τουρκικό κόσμο θα πρέπει να επιταχυνθούν και τα τουρκικά κράτη θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω», συνέχισε.

«Η υλοποίηση όλων των προαναφερθέντων ζητημάτων συνδέεται άμεσα με τη σταθερότητα στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό το κοινοβούλιο και η προεδρία να βρίσκονται υπό την ίδια συμμαχία στη βάση της σταθερότητας στο νέο προεδρικό κυβερνητικό σύστημα, που θα προκύψει», υπογράμμισε.

«Η Εθνική Συμμαχία δεν κατάφερε να επιδείξει μία επαρκή επιτυχημένη πολιτική έναντι της Λαϊκής Συμμαχίας, η οποία βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 20 χρόνια. Δεν κατάφερε να προσφέρει μια προοπτική που θα μας έπειθε για το μέλλον, και πάνω απ’ όλα, έχασε τον παράγοντα της σταθερότητας», τόνισε επίσης και πρόσθεσε:

«Δεν διαπραγματευτήκαμε για τίποτα, δεν απαιτήσαμε τίποτα από κανέναν. Η απόφασή μας διαμορφώθηκε με γνώμονα το κέρδος για το έθνος μας, όχι για εμάς τους ίδιους».

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαπραγματεύσεις μας ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο των ακόλουθων αρχών: Θα συνεχιστεί ένας αδιάκοπος, σταθερός και αποφασιστικός αγώνας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETO, η Χεζμπολάχ κ.λπ. Υπάρχει πλέον ένα χρονοδιάγραμμα για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, που είναι ένα από τα προβλήματα της Τουρκίας, και το χρονοδιάγραμμα αυτό θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό» ανέφερε.

«Παρατηρήθηκε επίσης ότι υπάρχει κοινή αντίληψη ως προς τη μη μεταρρύθμιση των 4 πρώτων άρθρων του Συντάγματος», υποστήριξε, ενώ τόνισε:

«Εκφράσαμε τις αρχές μας, τις αξίες που υπερασπιζόμαστε και τις κόκκινες γραμμές μας, χωρίς να απαιτήσουμε οποιαδήποτε δέσμευση. Όλες οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις μας και με τους δύο υποψηφίους έγιναν στο πλαίσιο της αμοιβαίας ευγένειας και του σεβασμού όπως αρμόζει σε έναν πολιτικό άνδρα».

«Ως αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων και των μηνυμάτων από τη βάση, δηλώνω ότι θα υποστηρίξουμε τον υποψήφιο της Λαϊκής Συμμαχίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον δεύτερο γύρο των εκλογών και καλώ τους ψηφοφόρους μας που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να υποστηρίξουν τον κ. Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», κατέληξε ο Σινάν Ογάν.

Πηγή: ethnos.gr

Related posts