Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιούν 2024
Πολιτισμός

Τoyota Dream Car Art Contest- «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου»

Βραβεύσεις Νικητών του 12ου  Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Σε ένα υπέροχο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας  η Toyota προσκάλεσε όλα τα παιδιά του κόσμου στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής . Το θέμα ήταν  : «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου – Το αυτοκίνητο του μέλλοντος – Υour Dream Car»!

Η Toyota Ελλάς μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση της διοργάνωσης του συγκεκριμένου ετήσιου διαγωνισμού τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησε και φέτος με τον ίδιο ζήλο και αγάπη προς τα παιδιά μας, το συγκεκριμένο διαγωνισμό και στη χώρα μας.

Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία ώστε οι νέοι μας να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να ταξιδέψουν το ταλέντο τους πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, βιώνοντας μία συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία.

Έτσι λοιπόν, μέσα από τον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Τoyota μία όμορφη εμπειρία ξεκίνησε και πάλι φέτος για όλα τα παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω, με τη σuμμετοχή 80 περίπου χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι ηλικιακές ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: από 8 ετών και κάτω, 8-11 ετών και 12-15 ετών.   Επιπλέον, ο ελληνικός διαγωνισμός διεξήχθη με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού παρελήφθησαν από την ΤΟΥΟΤΑ εκατοντάδες αξιόλογα έργα από τους μικρούς  Έλληνες  καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετείχαν δημιουργικά και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Από τον πανελλαδικό διαγωνισμό βραβεύθηκαν πρόσφατα τα 3 καλύτερα έργα από κάθε ηλικιακή ομάδα (συνολικά 9 έργα), τα οποία ταυτόχρονα λαμβάνουν μέρος και στον παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου οι τρεις νικητές (χρυσός, αργυρός, χάλκινος), συνοδευόμενοι από έναν εκ των γονέων ή έναν εκ των νομίμων κηδεμόνων τους, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και θα συμμετέχουν στην τελική απονομή βράβευσης, τον Αύγουστο του 2016.

Στη κριτική επιτροπή των παιδικών έργων συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι:

Η κα Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος & Εκπαιδεύτρια

Η κα Μαριακάκη διευθύνει  την εταιρία μελετών ψυχολογίας καταναλωτή MindSearch. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και θεραπεύτρια για παιδιά και οικογένειες και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά, όπως το Παιδί και Νέοι Γονείς κλπ. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει διεξάγει πάνω από 4000 focus groups και επίσης διδάσκει εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στην επικοινωνία, για εταιρίες και ιδιώτες.

Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Lancaster και έχει ειδικευθεί στην Ανθρωπολογία και την Εφαρμοσμένη Μυθολογία  στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Συμπεριφορικών Τεχνολογιών στο Princeton. Είναι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια  Νευρο – Γλωσσολογικού Προγραμματισμού διαπιστευμένη από την International Society of NLP.

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαχρήστος (καλλιτεχνικό: Dean Copa), Zωγράφος

O κ. Κ. Παπαχρήστος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τις τέχνες.  Εκτός από την παραδοσιακή ζωγραφική, έχει ειδικευθεί και σε ένα νέο υβριδικό είδος ψηφιακής τέχνης που όχι μόνο ενώνει, αλλά και ξεπερνά σε δυνατότητες την παραδοσιακή ζωγραφική και φωτογραφία.

Έργα του έχουν εκτεθεί σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάρο, Σαντορίνη, Πάτρα, Πειραιά κλπ., ενώ έργα του, επίσης έχουν ζητηθεί σε Λονδίνο, Μελβούρνη, Λουξεμβούργο, Βερολίνο και Μονακό.  Παράλληλα, έργα του Dean Copa βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Παρίσι.

Επιπρόσθετα, η Toyota Ελλάς είχε τη χαρά, αλλά και τη τιμή να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ποδηλασίας και ‘Έλληνες Ολυμπιονίκες, τους κ.κ. Χρήστο Βολικάκη και Ζαφείρη Βολικάκη.

Oι κ.κ. Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης βράβευσαν τους εννέα μικρούς καλλιτέχνες που διακρίθηκαν, μεταφέροντας τους, ηχηρά το μήνυμα πως όλοι μπορούμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, ενώ με την δύναμη της θέλησης και της επίμονης δουλειάς μας, βρίσκονται πάντα οι ευκαιρίες  να κάνουμε κάθε αδύνατο, ΔΥΝΑΤΟ!

Οι μικροί καλλιτέχνες που βραβεύθηκαν στο φετινό διαγωνισμό του Toyota Dream Car Art Contest  με θέμα: «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου – Το αυτοκίνητο του μέλλοντος – Υour Dream Car»  ήταν οι:

κατηγορία κάτω των 8 ετών

1ο βραβείο:  Ευστάθιος Σοφός

2ο βραβείο:  Νεφέλη Θωμοπούλου

3ο βραβείο:  Δαμιανός Καστερούδης

κατηγορία από 8 έως 11 ετών

1ο βραβείο: Νιόβη-Σοφία Σοφού

2ο βραβείο:  Ηλίας Ρενιέρης

3ο βραβείο:  Αννα-Ελισάβετ Αθανασοπούλου

κατηγορία από 12 έως 15 ετών

1ο βραβείο: Αλέξανδρος-Παναγιώτης Καραθανάσης

2ο βραβείο:  Ραφαήλ Καστερούδης

3ο βραβείο:  Μαρία Σγουροπούλου

 

Τα έργα και των εννέα παιδιών, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της ΤΟΥΟΤΑ και έχοντας απέναντι τους συμμετοχές από 80 χώρες.

Mετά την βράβευση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως Ιmprov Theatre Performance, αλλά και εκπαίδευση στην Κυκλοφοριακή Αγωγή από την κα Χριστίνα Σταθάκη, η οποία εκπροσωπεί το «StAr,  Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια» – https://www.facebook.com/StarArisStathakis

Related posts