Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 19 Ιαν 2018
 
 

Τόσκας για επιθέσεις σε Γερμανία και Παρίσι: Δεν έχουμε ενδείξεις για άλλα παγιδευμένα δέματα

Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 - 10:22

-a Μέγεθος κειμένου +A

epa04872501 Police barrier tape seals off the crime scene at the local police headquarters in Oberhausen, Germany, 05 August 2015, where a policeman reportedly has shot a man earlier the same morning. The man was wielding a knife and threatening other police officers, a spokesperson for the Police in Essen said. There were no further reports given about the incident which is now under investigation. EPA/MARCEL KUSCH

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι έχουν σταλεί κι άλλα τέτοια δέματα στο Εξωτερικό», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τόσκας, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις με παγιδευμένα δέματα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε ότι από τα στοιχειά που ήρθαν κυρίως από τη Γερμανία, προκύπτει ότι επρόκειτο για μικρή ποσότητα πυρίτιδας και δεν υπήρχε πυροδοτικός μηχανισμός.

«Έμοιαζαν πιο πολύ με βαρελότα» ανέφερε ο κ. Τόσκας και υπογράμμισε ότι το μηχάνημα ελέγχου των ΕΛΤΑ στο Αεροδρόμιο είναι υπερσύγχρονο, όπως εκείνα της Γερμανίας.

Η χώρα το έχει προμηθευτεί πριν από τρεις μήνες σημείωσε ο υπουργός αναφέροντας ότι τα δέματα δεν εντοπίστηκαν ούτε από τις αρχές της Γερμανίας και της Γαλλίας όπου εστάλησαν.

«Υπάρχει μια τρύπα στο θέμα της ασφάλειας που ξεπερνά και την Ελλάδα άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε και εξαγωγή τρομοκρατίας», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον αρχηγό της αστυνομίας είχε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναγραφόταν ως υποτιθέμενος αποστολέας που πακέτου που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια δήλωση.

Από την πλευρά του ο κ. Τόσκας τόνισε ότι είχαν μία εκτενή και ουσιαστική συνάντηση και τον ενημέρωσε για τις έρευνες που διεξάγονται γύρω από το περιστατικό.

Πηγή: ΣΚΑΪΜοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: