Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 24 Φεβ 2018
 
 

Τόσκας για έφοδο Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο: «Θα έπρεπε να συλληφθούν»

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 - 18:53

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξηγήσεις μετά την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπ. Εθνικής Άμυνας, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον «αέρα» του ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ο υπουργός μίλησε για την εισβολή αποκαλώντας την ως «κακώς εννοούμενο ακτιβισμό», ενώ δικαιολόγησε την αδράνεια και την έλλειψη αντίδρασης, αποδίδοντας τις ευθύνες στον αιφνιδιασμό.

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, γιατί μπήκαν και βγήκαν αυτοί άμεσα… Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως…

Είδατε πως κάποιοι παίζοντας στο όρια της δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης που την αρνούνται οι ίδιοι, έτσι; Αλλά παίζουν στα όρια της δικαιοσύνης. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί αν ψάξετε πίσω από τις εντυπώσεις, ο πολιτικός τους λόγος είναι τόσο ρηχός όσο ρηχές είναι και οι πράξεις τους. Είναι πολιτικός λόγος νηπιακής μορφής που δεν πάει στο επόμενο βήμα. Γιατί να ρωτήσω εγώ σε ποιο σημείο του κόσμου άλλαξαν τα πράγματα με τέτοιους ακτιβισμούς, επιπολαιότητες, πράξεις, όπως θέλετε πείτε το» είπε ο αναπληρωτής υπουργός ευρισκόμενος μπροστά στο μικρόφωνο.

Όσον αφορά, τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια, τόνισε: «Έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες».

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: