Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Σεπ 2021
Ελλάδα

Το WorldChampion Jet στον στόλο της SEAJETS

Μόνο ένας πρωταθλητής θα  σκεφτόταν να φέρει στο στόλο του έναν πρωταθλητή. Ο  Μάριος Ηλιόπουλος πρωταθλητής αναβάσεων και υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS, έφερε στον στόλο της SEAJETS το WorldChampion Jet. Το πιο γρήγορο ταχύπλοο στον κόσμο.

Ο «πρωταθλητής» έχει ξεκινήσει τα δρομολόγιά του από τον Πειραιά για τα νησιά της Σύρου, της Μυκόνου, της Νάξου και της Σαντορίνης από τις  27 Απριλίου. Τα εγκαίνια του WorldChampion Jet έγιναν πριν από λίγα 24ωρα στην προβλήτα Ε9.

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι που βρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια του πλοίου δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους γι αυτό το σύγχρονο ταχύπλοο  που σπάει όλα τα ρεκόρ. Και το καλό είναι ότι μεταφέρει και αυτοκίνητα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας  αλλά και  συνεργάτες  και εργαζόμενοι της εταιρίας SEAJETS.

Το WorldChampion Jet κατέχει μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του. Ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships.

 Έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 Κόμβων, μεταφέροντας έως και 1.300 επιβάτες. Πρόκειται για  ένα μοναδικό ταχύπλοο σκάφος υψηλότατων επιδόσεων και προδιαγραφών. Και φυσικά είναι η ναυαρχίδα της SEAJETS. Η εταιρία έχει ακόμη ένα μεγάλο ταχύπλοο, το Tera Jet που θεωρείται και αυτό κορυφή στο χώρο της ναυσιπλοΐας.

Στα εγκαίνια οι παρευρισκόμενοι που ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου θαύμασαν και το αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, τη γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen και έκανε την εμφάνισή της σε πίστες τις χρονιές 2003-2004. Το μονοθέσιο θα συνοδεύει στα ταξίδια του το WorldChampion Jet.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν περνάει απαρατήρητο είναι η διακόσμηση. Ο Μάριος Ηλιόπουλος ξέφυγε από τα στερεότυπα των άλλων πλοίων και διακόσμησε όλο το εσωτερικό του πλοίου με στιγμιότυπα από αγώνες της F1.

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του: «Με την ένταξη του WorldChampion Jet στο στόλο μας, η δυναμική του δικτύου της SEAJETS ενισχύεται περαιτέρω και αναβαθμίζεται σε σημαντικό βαθμό. Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 16 ταχύπλοα, καθώς και 4 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 260 διασυνδέσεις στο Αιγαίο. Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι επενδύουμε συνεχώς εδώ και 30 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας.

Η SEAJETS βρίσκεται με διαφορά στο πρώτο σκαλοπάτι. Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα επιβάτη και ιδιαίτερα σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας. Εξελίσσοντας καθημερινά τις υπηρεσίες μας στο Αιγαίο μειώνοντας όλο και περισσότερο χρονικά τις αποστάσεις και προσφέροντας πιο άνετα και πολυτελή ταξίδια».

 

 

 

 

Related posts