Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Μαΐ 2022
Πολιτισμός

Το τραγούδι του Αχιλλέα: Επετειακή έκδοση του βιβλίου της Madeline Miller  από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη 

Μετά από 10 χρόνια, το βιβλίο που έγινε best seller στο Tik Tok κυκλοφορεί σε μια επετειακή έκδοση με επιπλέον περιεχόμενο.

Είτε γνωρίζετε Το Τραγούδι του Αχιλλέα, είτε όχι, η επέτειος των 10 χρόνων είναι μία τέλεια ευκαιρία για να διαβάσετε ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που έγινε viral.

Η νέα Επετειακή Έκδοση κυκλοφορεί με εμπλουτισμένο περιεχόμενο.

*Περιλαμβάνει ολόκληρο το διήγημα «Γαλάτεια» της συγγραφέως Madeline Miller

*Ειδικό πρόλογο της συγγραφέως για το ελληνικό κοινό και σημείωμα για τα 10 χρόνια από την έκδοση του βιβλίου

*Προτάσεις θεμάτων για περαιτέρω συζήτηση με άλλους αναγνώστες και αναλυτική παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της συγγραφέως Κίρκη . 

Περιγραφή

Έχεις ακούσει το ψιθύρισμα του δάσους μια φθινοπωρινή νύχτα; Σου έχουν τραγουδήσει για τον πόλεμο και την αγάπη; Άγγιξες ποτέ με τα δάχτυλά σου το σώμα ενός ημίθεου;

Ο νεαρός Πάτροκλος απογοητεύει τον πατέρα του και εξορίζεται στην αυλή του βασιλιά της Φθίας. Εκεί μεγαλώνει στη σκιά του εκθαμβωτικού Αχιλλέα, ο οποίος έχει τη δύναμη να αλλάζει τις ζωές των γύρω του και σύμφωνα με τις προφητείες θα γίνει ο άριστος των Ελλήνων.

Τα δύο αγόρια γίνονται φίλοι και στέλνονται να μαθητεύσουν στη σπηλιά του θρυλικού δάσκαλου Χείρωνα. Εκεί η σχέση τους ανθίζει και ορκίζονται ότι θα μείνουν για πάντα μαζί, όμως οι Μοίρες έχουν υφάνει το δικό τους σχέδιο.

Ξέπνοοι αγγελιαφόροι φέρνουν το μήνυμα ότι ένας πρίγκιπας από την Τροία έκλεψε την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο. Πρέπει τώρα οι βασιλιάδες να ξεπλύνουν την ντροπή και για να γίνει αυτό χρειάζονται το δόρυ και την ασπίδα του Αχιλλέα.

Ο ήρωας γνωρίζει ότι για να κατακτήσει την αθανασία το τίμημα θα είναι βαρύ, αλλά πιστεύει ότι ένα τραγούδι μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τους θεούς.

Η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης έχει μόλις ξεκινήσει.

Είπαν για το βιβλίο

«Ξαναβλέπουμε την Ιλιάδα με τον πιο σαγηνευτικό τρόπο, μέσα από τα μάτια του Πατρόκλου». – Donna Tartt, συγγραφέας της Μυστικής ιστορίας και της Καρδερίνας

«Μια παράφορα σαγηνευτική εκ νέου αφήγηση του Τρωι­κού Πολέμου». – Time

«Η ιστορία της Miller σέβεται το πρωτογενές υλικό, αλλά ταυτόχρονα προχωρεί και ένα βήμα παραπέρα. Το τραγούδι του Αχιλλέα είναι μεγαλειώδες, γεμάτο ένταση και παραφορά, και είναι υπέροχα γραμμένο». – The Boston Globe

«Η Miller, Αμερικανίδα που έχει εντρυφήσει στους Κλα­σικούς, συνδύασε την επιστημοσύνη με τη φαντασία για να μετατρέψει το πιο ξακουστό έπος σε ένα σύγχρονο, καθηλωτικό, βαθιά συναισθηματικό αλλά και αισθησιακό βιβλίο». – The Independent

«Με έναν πεζό λόγο τόσο ξεκάθαρο και λιτό όσο και η κινητήρια ποίη­ση του Ομήρου, η Miller αιχμαλωτίζει και αποδίδει την ένταση και την αφοσίωση της εφηβικής φιλίας… ενισχύο­ντας μια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια». – The Washington Post 

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Madeline Miller πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μπράουν στα Λατινικά και τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία και διδάσκει. Επίσης έχει σπουδάσει στη Σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Γέιλ, με ειδικότητα στην προσαρμογή και τη μεταφορά κλασικών μύθων στη σημερινή εποχή. Το τραγούδι του Αχιλλέα είναι το πρώτο της βιβλίο, ενώ από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης το δεύτερο βιβλίο της Κίρκη. 

ISBN: 978-960-653-683-0, Ημ. έκδοσης: 23/02/2022, Αρ. σελίδων: 560, Τιμή: 15.50€

Τιμή e-book: 10.99 €

Related posts