Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Ιούλ 2022
Πολιτισμός

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ από τον συγγραφέα Neil Gaiman

Η Μαίρη Γκαζιάνη επιλέγει βιβλία και προτείνει 

Σύμφωνα με τον Gaiman, αντιλαμβανόμαστε τις ιστορίες ως ψέμα και αλήθεια την ίδια στιγμή. Μας δείχνουν πώς λειτουργεί ο κόσμος και έρχονται σε εμάς μέσα σε ένα ευπαρουσίαστο πακέτο, το οποίο μας δίνει χαρά και θέληση να το μοιραστούμε με άλλους. Μαθαίνουμε να συμπάσχουμε με τους αληθινούς ανθρώπους μέσω των φανταστικών ανθρώπων. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το νέο σπίτι της οικογένειας της μικρής Κόραλαϊν έχει είκοσι ένα παράθυρα και δεκατέσσερις πόρτες. Οι δεκατρείς από αυτές ανοίγουν και κλείνουν. Η δέκατη τέταρτη είναι κλειδωμένη, γιατί οδηγεί σε έναν άλλον κόσμο, έναν κόσμο σχεδόν ολόιδιο με αυτόν της Κόραλαϊν, μα τόσο διαφορετικό.

Η Κόραλαϊν θα διαβεί το κατώφλι αυτής της πόρτας, για να εξερευνήσει τον νέο κόσμο, και θα εντυπωσιαστεί από τα θέλγητρά του. Εκεί, όμως, θα γνωρίσει τους άλλους της γονείς και θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνουν για να την κρατήσουν για πάντα εκεί και να την αλλάξουν…

Σε έναν κόσμο με ζωντανά παιχνίδια, ποντίκια κατασκόπους, κλεμμένες ψυχές και αιώνια ομίχλη, η μικρή Κόραλαϊν θα πρέπει να παλέψει με όλη της τη δύναμη για να σώσει τους πραγματικούς της γονείς και την ψυχή της.

Ο συγγραφέας

Ο Neil Richard Gaiman γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1960 στο Hampshire της νότιας Αγγλίας. Από το 1992 κι έπειτα μένει στις Η.Π.Α., κοντά στη Minneapolis. Όταν ήταν παιδί ανακάλυψε την αγάπη του για τα βιβλία, το διάβασμα και τις ιστορίες.

Διάβαζε έργα των C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, James Branch Cabell, Edgar Allan Poe, Michael Moorcock, Ursula K. Le Guin, Gene Wolfe και  G.K. Chesterton. Περιέγραφε τον εαυτό του ως «ένα άγριο παιδί που μεγάλωσε μέσα στις βιβλιοθήκες», λέγοντας ότι δεν θα ήταν αυτός που ήταν χωρίς αυτές. Ο Gaiman ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα στην Αγγλία ως δημοσιογράφος  σε εφημερίδες όπως οι Time Out, The Sunday Times, Punch και The Observer.

Το πρώτο του βιβλίο ήταν μία βιογραφία των Duran Duran, την οποία έγραψε μέσα σε 3 μήνες, και το δεύτερο ήταν, επίσης, μία βιογραφία του Douglas Adams, «Don‘t Panic: The Official Hitch Hiker‘s Guide to the Galaxy Companion».

Εκτός από ιστορίες τρόμου, γράφει βιβλία φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, παραμύθια και κωμωδίες Αποκάλυψης σε μορφή μυθιστορήματος, comics, εικονογραφημένα βιβλία, διηγήματα, ποιήματα, σενάρια. Πότε-πότε και κάποιο τραγούδι.

Ο Gaiman αρνείται να ακολουθήσει κάποιο λογοτεχνικό μοτίβο ή να κατηγοριοποιήσει τα βιβλία του σε ένα και μόνο είδος. Συνηθίζει να περιπλανιέται από είδος σε είδος και να τα συνδυάζει με ευκολία μεταξύ τους. Με επιρροές από το Αγγλικό φολκλόρ, το glam rock και το Midrash (Μιδράς), μας ταξιδεύει σε κόσμους μυθικών πλασμάτων, θεών και ιπποτών.

Εκδόσεις: Οξύ, Πραγματικός τίτλος: CORALINE, Μεταφραστής: Βασίλης Μπαμπούρης, ISBN: 960-8324-80-7, Σελ.: 184, Τιμή: 9.00 €

 

 

Related posts