Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Οκτ 2022
Ελλάδα

“Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου”

Οι τόνοι της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνουν τον τελευταίο καιρό γιατί κορυφώνονται τα προβλήματα για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα, σε όλα τα επίπεδα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.
Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος και μίλησε για εικόνες ντροπής αλλά και μιας πορείας πτώσης της χώρας. Σχετικά με την αστυνόμευση στα αλβανικά σύνορα με τη συμμετοχή ιταλικών αστυνομικών, ανέφερε πως φαίνεται να υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που υπέγραψε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του στη Σμύρνη, μεταξύ αυτών είναι και μια συμφωνία επανεισδοχής στην οποία φαίνεται να υπάρχει μια ρήτρα που επιτρέπει σε Τούρκους αξιωματούχους να ελέγχουν τον μηχανισμό τη διαδικασία επανεισδοχής, εγκατεστημένοι στα ελληνικά νησιά.
Η άλλη εικόνα είναι στην οικονομία, στην κοινωνία, είπε ο κ. Κουμουτσάκος και μίλησε για μια οικονομία που είναι πραγματικά σε κώμα και καμία προοπτική μπροστά. Τόνισε ότι η συζήτηση για την αξιολόγηση πρέπει ν αρχίσει, και αναφέρθηκε στη “σαφή θέση του κ. Μητσοτάκη ότι κάθε μέρα που περνάει είναι όλο και πιο βέβαιον ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το ταχύτερο, νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα της αντίληψης των πραγμάτων από τον ελληνικό λαό που έρχεται να εκφράσει ο πρόεδρος του κόμματος”.
Αναφορικά με τις δηλώσεις Τουσκ και το κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου ο κ. Κουμουτσάκος, ανέφερε ότι ένα από τα βασικά σημεία συναντίληψης με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν ότι θα πρέπει να υπάρχει μια καταδίκη των μονομερών ενεργειών που δημιουργούν αυτή την ασφυκτική κατάσταση για την Ελλάδα. “Τέτοια καταγραφή δεν υπήρχε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, αλλά υπήρχε και μια διατύπωση που έλεγε ότι άτακτες εισροές μεταναστών στον βαλκανικό διάδρομο έχουν τελειώσει” είπε.
Ο κ. Κουμουτσάκος θύμισε τη δήλωση το πρωθυπουργού, βγαίνοντας από την σύνοδο κορυφής, “και έχοντας υπογράψει αυτό το κείμενο”, ότι αυτοί που ήθελαν να σηκώσουν τείχη στην Ελλάδα είναι αυτοί που βρήκαν τείχη μπροστά τους. “Διαψεύστηκε μέσα σε 24 ώρες. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, λέει ότι αυτή δεν ήταν μια μονομερής απόφαση αλλά απόφαση των 28. το κείμενο επιβεβαιώνει την πραγματικότητα” τόνισε.
Η διασύνδεση του προγράμματος με το προσφυγικό είναι μια πολύ επικίνδυνη διασύνδεση, είναι μια πολύ επικίνδυνη διαπραγματευτική αντίληψη, σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα. “Υπάρχει ένα θέμα ηθικής απαξίας της διασύνδεσης της οικονομίας με το προσφυγικό. Εμείς στη ΝΔ δεν του έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορεί να φέρει σε πέρας μια τόσο δύσκολη διασύνδεση διαπραγματευτική μεταξύ προγράμματος. Εδώ δεν μπορεί να χειριστεί το κάθε ένα ξεχωριστά μπορεί να χειριστεί μια διασύνδεσή του που κάνει εξαιρετικά πολύπλοκη τη συζήτηση;”
Ο κ.Κουμπυτσάκος μίλησε επίσης για “εικόνα χώρας τριτοκοσμικής” και πως “αυτά τα οποία ζούμε ταυτόχρονα οι Έλληνες και στο προσφυγικό και στην οικονομία αλλά και στο επίπεδο θεσμών δημιουργούν μια πολύ νοσηρή κατάσταση για την χώρα”.
“Κάθε μέρα που περνάει αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται μια πολύ κακιά κυβέρνηση και πρέπει να φύγε” υποστήριξε.
Αναφέρθηκε και στην αλλαγή διαχειριστή του προσφυγικού, λέγοντας “είχαμε ένα υπουργό, καθόλα ευγενή και γνώστη του αντικειμένου, τον κ. Μουζάλα ο οποίος υποτίθεται ότι συντόνιζε. Και ξαφνικά πριν μερικές μέρες τοποθετήθηκε νέος συντονιστής ο κ. Βίτσας από το υπ. Εθνικής Άμυνας. Και πρέπει το δούμε έχουμε μια αντιμετώπιση από μια αμιγώς πολιτική αντιμετώπιση το προσφυγικού σε μια αντιμετώπιση που αρχίζει να μπαίνει μέσα και η διάσταση στρατιωτικού. Όλα αυτά δεν πρέπει να μας απασχολούν”.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με τη στάση της Τουρκίας για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ανέφερε ότι η ανάγκη να δράσει η συμμαχία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προσφυγικών, “αυτού του ωστικού κύματος μεταναστών και προσφύγων που δέχεται η χώρα, ήταν σωστή επί της αρχής αφού τα άλλα είχαν κενά”.
Κια στρέφοντας τα πυρά του στην κυβέρνηση ανέφερε ότι “αποδεικνύεται ότι δεν ήταν προνοητική και τώρα έχουμε το απίθανο για την ιστορία του ΝΑΤΟ φαινόμενο, μια χώρα μέλος, η Τουρκία να εμποδίζει μια εν εξελίξει επιχείρηση όχι το σχεδιασμό της ή μια άσκηση”.
Ερωτηθείς ένα κινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι “στο χέρι μας είναι να μην τεθούν υπό αμφισβήτηση κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά τίθενται υπό αμφισβήτηση από πλευράς Τουρκίας. Για να μην φτάσουμε στο επόμενο στάδιο να κινδυνεύουν πρέπει να έχουμε μια πολύ σταθερή κυβέρνηση σε αυτά που θέλει, στις σταθερές βάσει του Διεθνούς Δικαίου θέσεις της χώρας και να τις υποστηρίξει”.
Σε ό,τι αφορά στα εσωτερικά της χώρας ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι “επειδή υπάρχουν τέτοια αδιέξοδα στο προσφυγικό και στην οικονομία και στο επίπεδο των θεσμών, ανακαλύπτεται τώρα η νέα διαχωριστική γραμμή μεταξύ των Ελλήνων. Η διαχωριστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας και προβλέπουμε, έναν παροξυσμό έντασης και κρίσης είναι αυτός ο ψευδής διαχωρισμός μεταξύ τον κόσμο των αγγέλων, τον δικό του και όλων των άλλων που είναι της διαπλοκής, των διεφθαρμένων, των παλιών”.

 Πηγή: MEGA

Related posts