Η τακτική κατανάλωση γάλακτος δεν συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, όπως δείχνει μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Επιστήμης της Διατροφής Βιμάλ Καράνι του βρετανικού πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα Παχυσαρκίας «International Journal of Obesity», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) τρεις μεγάλες έρευνες, που αφορούσαν συνολικά περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους.
Διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά μεγάλες ποσότητες γάλακτος έχουν χαμηλότερα επίπεδα τόσο «καλής» (HDL) και όσο «κακής» χοληστερίνης (LDL), μολονότι ο μέσος δείκτης μάζας του σώματός τους είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου γάλα.
Επίσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι πίνουν τακτικά γάλα έχουν κατά μέσο όρο 14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μείωση στην κατανάλωση γάλακτος δεν είναι αναγκαία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, παρόλο που παρατηρείται μία μικρή αύξηση στον δείκτη μάζας σώματος και στο σωματικό λίπος όσων πίνουν γάλα», δήλωσε ο δρ Καράνι.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Related posts
«Αντίδοτο» ο ύπνος στα γονίδια του πάχους
Οι αντιθρομβωτικές ιδιότητες της Σαρδέλας
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα με αντάλλαγμα ένα περιορισμένο ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν
Μια νέα πληροφορία σχετικά με την πιθανή απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν το περασμένο Σάββατο μεταδίδουν το πρωί…