Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Απρ 2019
SLIDER

Το παρασκήνιο της ιστορικής συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας

Το Ιερό παζάρι στο Μαξίμου για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους- Πως κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας να «παντρέψει» την Αριστερά με την Εκκλησία

Η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας που ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και οι αντιδράσεις, η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, οι κυβερνητικές θέσεις, η αντιπαράθεση με  την αντιπολίτευση και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τις συντάξει,  καθώς και οι εξελίξεις στις διεκδικήσεις για τα αναδρομικά, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πρωινών και απογευματινών εφημερίδων του αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι η απόφαση να σταλεί στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Εξεταστικής για το «Ερρίκος Ντυνάν»,  οι διαφωνίες Κοτζιά στις αλλαγές Ζάεφ στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, τα νεότερα για το θάνατο του 35χρονου ομογενούς από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας,  οι ανακοινώσεις Δραγασάκη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το Νόμο Κατσέλη, οι νέοι κανόνες για συναλλαγές με μετρητά, η κατάσταση στην Υγεία, καθώς και η επόμενη μέρα από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ιδού η Αριστερά του Κυρίου! Αναστάτωση στην Εκκλησία για την ξαφνική συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου – «Όμηρος» των πολιτικών η Ορθοδοξία ! Θα αντιδράσουν οι μητροπολίτες; – Ξεσηκώθηκαν ήδη οι παπάδες – Οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι – Η μισή «ιερή» περιουσία που θα αξιοποιηθεί θα πάει στο κράτος – Η μισθοδοσία θα εξασφαλιστεί με χορηγία της Πολιτείας – Αλγεινή εντύπωση για τα συνεχή «ευχαριστώ» και τις… αβάντες στον πρωθυπουργό.

ΕΘΝΟΣ : Αναδρομικά με τόκο από τα δικαστήρια! – Νέες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους του ΗΣΑΠ και της Αγροτικής Τράπεζας για το επικουρικό – Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ανοίγει τον δρόμο για τη διεκδίκηση των ποσών που περικόπηκαν πριν από την εφαρμογή των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 .

Κράτος – Εκκλησία: Τσίπρας – Ιερώνυμος: Ιστορική συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας – Λύνονται τα θέματα μισθοδοσίας των ιερέων και αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας .

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ :  Τα 10 βήματα για αναδρομικά από μισθούς και συντάξεις – Πλήρης οδηγός για 2,5 εκατ. συνταξιούχους και 800.000 δημόσιους υπαλλήλους -Και αναδρομική επιστροφή φόρου για 50.000 υπαλλήλους δήμων.Κράτος – Εκκλησία: ΔΕΚΟ η Εκκλησία, «ΤΑΙΠΕΔ» για την περιουσία της – Δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί, αλλά θα πληρώνονται από το κράτος – Δημιουργείται ταμείο αξιοποίησης στο θα ενταχθούν και όλα τα αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία .

Η ΑΥΓΗ : Σύγχρονη λύση σε ιστορικές εκκρεμότητας – Κοινό ανακοινωθέν για τις οικονομικές σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας – Παραιτείται η Εκκλησία από τις διεκδικήσεις της πάνω στην αμφισβητούμενη περιουσία, για την οποία δημιουργείται ταμείο από κοινού με το Δημόσιο – Φεύγουν οι κληρικοί Φεύγουν οι κληρικοί από το Δημόσιο, διασφαλίζεται η μισθοδοσία τους από την Πολιτεία .

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :  Ιστορικός συμβιβασμός – Έγινε το πρώτο βήμα για τους διακριτούς ρόλους – Ικανοποίηση για τη συμφωνία εκφράζουν πολιτεία και Εκκλησία – Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις, η ερμηνεία τους και το παρασκήνιο.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  : Συμφωνία με την… Αριστερά του Κυρίου – Το κράτος εγγυάται τη μισθοδοσία κληρικών και ο Αρχιεπίσκοπος αποδέχεται τη θρησκευτική ουδετερότητα .

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Χιλιάδες λαϊκές κατοικίες  στο έλεος τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων.

Τα ΝΕΑ : Δούναι και λαβείν Τσίπρα – Ιερώνυμου – Ιερό παζάρι στο Μαξίμου για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους – Πώς αποκωδικοποιείται η χθεσινή συμφωνία: Οι κληρικοί δεν θα είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι αλλά… – … Θα πληρώνονται από ειδικό ταμείο με κρατική επιδότηση – Κράτος και Εκκλησία θα «αξιοποιούν» από κοινού την αμφισβητούμενη περιουσία. Τα κέρδη θα μοιράζονται 50-50 – Το κράτος δεν «ακουμπά» τα ιερά σύμβολα, δεν αλλάζει το άρθρο 3 του Συντάγματος, αλλά κηρύσσει τη… θρησκευτική ουδετερότητα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : Χωρίς προστασία η πρώτη κατοικία-Το τέλος του νόμου Κατσέλη ανήγγειλε ο Δραγασάκης-Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φτάνουμε στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται ότι καταργείται το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας και υπόσχεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα αντικατασταθεί με κάτι διαφορετικό.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Καταργείται ο νόμος Κατσέλη-Γ. Δραγασάκης: Έτοιμο έως το τέλος του έτους το νέο πλαίσιο προστασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts