Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιαν 2021
Τεχνολογία

Το νέο εργαστήριο τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου για νέους


Πέρσι στο Άμστερνταμ όταν μας έκαναν έναν νέο εκτυπωτή 3G για τρισδιάστατες αντιγραφές, ενώ εντυπωσιαστήκαμε δεν καταφέραμε να βρούμε τον επιχειρηματία για να κάνει την εισαγωγή αυτού του υπερσύγχρονου «αντιγραφέα» .
Δείτε λοιπόν γιατί οι άνθρωποι που κατευθύνουν το Ίδρυμα μας εντυπωσίασαν.
Διαβάστε λοιπόν τι μας έστειλαν και πόσο σωστά βρίσκονται δίπλα στη νεολαία.
« Το UTech Lab, το νέο εργαστήριο τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Η νέα αυτή δραστηριότητα του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εναρμονισμένη με τον σκοπό του, δηλαδή την συμβολή στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων.
Σχεδιασμένο για νεανικό κοινό ηλικίας 13-25 ετών και για σχολικές ομάδες, το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην σύγχρονη τεχνολογία και εξοπλισμένο με τρισδιάστατο εκτυπωτή, studio ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, iPad, Η/Υ τελευταίας γενιάς κ.λπ..
Οι επισκέπτες του UTech Lab μπορούν να δημιουργούν τις δικές τους τρισδιάστατες εκτυπώσεις, να ηχογραφούν τις μουσικές συνθέσεις τους και να στήνουν τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές, να δημιουργούν κόμικ και animation, να κατασκευάζουν ρομπότ και να πειραματίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Το UTech Lab αποσκοπεί στο να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, αλλά και να ενθαρρύνει την ομαδική εργασία, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην σύγχρονη οικονομία και να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτήν ως υπεύθυνοι πολίτες. Επίσης στοχεύει να τους βοηθήσει να αποκτήσουν εξοικείωση με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.
Τα εργαστηριακά μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό τις απογευματινές ώρες. Κάθε Σάββατο οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα τις πρωινές ώρες. Για την συμμετοχή σε αυτά απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469 694.
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη, το UTech Lab λειτουργεί τις πρωινές ώρες για επισκέψεις Γυμνασίων και Λυκείων, παρέχοντας τις εξής δυνατότητες:
• Εκμάθηση και χρήση εργαλείων για ερευνητικές εργασίες (projects): Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται το εργαστήριο με την σχολική τους ομάδα και να χρησιμοποιούν τους χώρους και τον εξοπλισμό του για τις ανάγκες των σχολικών μαθημάτων τους.
• Περιήγηση στο εργαστήριο: Ολοήμερη επίσκεψη τάξης σχολείου με την συμμετοχή των μαθητών/τριών σε πολλαπλές δραστηριότητες στον χώρο του UTech Lab.
Περισσότερες πληροφορίες για τo αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων του UTech Lab θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: http://eugenweb3.eugenfound.edu.gr/utech/
Χρήσιμες πληροφορίες
• Ο χώρος του UTech Lab είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).
• Όλοι οι υπολογιστές διαθέτουν λογισμικό προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα όρασης, κωφούς/ές και βαρήκοους/ες.
• Σε όλα τα επίπεδα του UTech Lab είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών/στριών αναπηρικού αμαξιδίου.
• Στο Ίδρυμα Ευγενίδου υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ.
• Σημειώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση utechlab@eef.edu.gr
• Οι χειριστές/ίστριες σκύλων οδηγών τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τα σκυλιά τους.»

Related posts