Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Μαΐ 2022
Ελλάδα

Το μέλλον μέσα από τις επιθυμίες μας

Στην αφετηρία της νέας χρονιάς έχουμε έντονη επιθυμία να θέσουμε νέους στόχους και να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Γιατί σε κάθε νέα αρχή νιώθουμε ότι έχουμε περισσότερη δύναμη να πετύχουμε.
Αναμφίβολα οι επιλογές και οι αποφάσεις που λαμβάνουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας αποκαλύπτουν τα όνειρα και τις επιθυμίες μας που αφορούν στο μέλλον.
Η Παγκόσμια υγειονομική κρίση, που ακόμη είναι παρούσα, ήρθε για να μας διδάξει πολλά, ενώ μας δείχνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανώσουμε το μέλλον.
Έτσι η αντίληψη μας για το μέλλον μετατρέπεται από χρονικό σημείο σε τρόπο σκέψης.
Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι το αύριο δεν μπορεί να είναι σαν το χθες, αλλά θα είναι κάτι νέο και διαφορετικό, το οποίο μπορεί σε μεγάλο βαθμό να εξαρτηθεί από εμάς.
Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί πλέον να αντιδρούμε στις όποιες κρίσεις εμφανίζονται στη ζωή μας, αλλά «χτίζουμε» πλέον μία νέα κουλτούρα που στρέφεται χωρίς άγχος απέναντι στον μακρινό ορίζοντα ενσωματώνοντας την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.
Υπερασπίζοντας τις επιθυμίες μας και τα σχέδια μας για ένα καλύτερο μέλλον, έχουμε πλέον σύμμαχο μας το νέο ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής Full [Life Plan], με το οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας.
Όλοι συχνά αναρωτιόμαστε πως θα δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο που μπορεί να είναι είτε η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής που επιθυμούμε να έχουμε κατά την συνταξιοδότηση, είτε η αποκατάσταση και το μέλλον των παιδιών μας.

Με τα προγράμματα Full [Life Plan] δεν χρειάζεται να στερηθούμε το σήμερα, για να φροντίσουμε το μέλλον μας. Σύμμαχός μας σ’ αυτό είναι η Εθνική Ασφαλιστική με τη νέα επενδυτική της πρόταση.
Η επένδυση μέσω του Full [Life Plan], δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο, αλλά με τακτικές μηνιαίες καταβολές του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να επενδύσει (με ελάχιστο μηνιαίο ποσό 70€ για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω ή 80€ για κάτω από 15 έτη), «χτίζετε» σταδιακά ένα επενδυτικό κεφάλαιο, με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη.
Τα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος ακολουθώντας τη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή είναι σημαντικά, καθώς το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του.
Επιπρόσθετα ο ασφαλισμένος μπορεί να ωφεληθεί από τις ενδεχόμενα υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα τον κίνδυνο απωλειών, καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η διαχείριση της επένδυσης γίνεται από τον έμπειρο, διεθνούς εμβέλειας διαχειριστή, την BNP Paribas Asset Management και επομένως δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από την πλευρά του ασφαλισμένου, διασφαλίζοντάς του την ηρεμία του, ενώ παράλληλα του δίνει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές .
Το μόνο που πρέπει να κάνει ο ασφαλισμένος είναι να επιλέξει το ύψος του ποσού που επιθυμεί να επενδύσει και τη χρονική διάρκεια της επένδυσής του.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να διασφαλίσει και την οικογένειά του, μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει το πρόγραμμα Full [Life Plan] ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της επένδυσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος με έκτακτες καταβολές. Το πρόγραμμα προσφέρει ευελιξία στον ασφαλισμένο, καθώς παρέχει το δικαίωμα εξαγοράς και μερικής εξαγοράς, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, από τον 3ο κιόλας μήνα της επένδυσης.

Το Full [Life Plan] επιβραβεύει τους συνεπείς ασφαλισμένους. Έτσι, στη λήξη της 10ετίας του προγράμματος (δηλαδή στην 10η ετήσια επέτειο του συμβολαίου), ο ασφαλισμένος, εφόσον δεν υπάρχει ανεξόφλητη οφειλή, θα λάβει την «Επιβράβευση δεκαετίας», ως ένα επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσης. Συμπληρωματικά, ο ασφαλισμένος εφόσον η διάρκεια του συμβολαίου του είναι από 15 έτη και πάνω, στη λήξη του προγράμματος θα λάβει και μία ακόμη παροχή, την «Επιβράβευση λήξης» ως επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσής του.
Παρέχεται πληθώρα επιλογών κατά τη λήξη του προγράμματος, με δυνατότητα λήψης του ποσού τόσο εφάπαξ όσο και τμηματικά με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού του, καθώς και με τη μορφή ισόβιας σύνταξης.
Τέλος, ο ασφαλισμένος μπορεί, εάν το επιθυμεί, να προσθέσει επιπλέον την ασφαλιστική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη συνέχιση της επένδυσής του σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία.
Επειδή όλοι έχουμε στόχους και όνειρα για το μέλλον, θα πρέπει να φροντίζουμε να τα εξασφαλίζουμε με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, επιλέγοντας σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα), να επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα: www.ethniki-asfalistiki.gr ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο ethniki@insurance.nbg.gr
Σημαντική επισήμανση: Η Εθνική Ασφαλιστική δεν παρέχει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση για την απόδοση ή διατήρηση των επενδυόμενων ποσών στα Επενδυτικά τμήματα Κεφαλαίων.
Η επένδυση σε Κεφάλαια Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) δεν έχει εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Related posts