Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Απρ 2024
Υγεία

Tο ΙΑΣΩ πρωτοπορεί με τη δημιουργία του πρώτου Vegan Τμήματος στην Ελλάδα!

Ολοκληρωμένη ενημέρωση, υποστήριξη και παρακολούθηση χορτοφάγων και αυστηρά χορτοφάγων – vegan εγκύων θα παρέχει το Vegan Maternity Care, το πρώτο Vegan Τμήμα στην Ελλάδα του ΙΑΣΩ.

Οι στόχοι του νέου Τμήματος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με την Vegan διατροφή η οποία βασίζεται σε μη επεξεργασμένα φυτικά τρόφιμα. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιζητούν τα τεράστια οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής. Συνειδητοποιούν την τεράστια δύναμη που έχει η Vegan διατροφή. Είναι γνωστό  ότι η vegan διατροφή συντελεί στην ομαλή έκβαση της κύησης και πιο συγκεκριμένα με τη διατήρηση ικανοποιητικού σωματικού βάρους μειώνονται οι κίνδυνοι για ανάπτυξη διαβήτη κυήσεως, προεκλαμψίας αλλά και αποφυγή  διενέργειας αυξημένου ποσοστού καισαρικών τομών.

Είναι γνωστό ότι μία δίαιτα που επικεντρώνεται σε φυτικά τρόφιμα – φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους – μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου. Ακόμα και σε έρευνες που αφορούν την μεσογειακή διατροφή, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής προέρχονται κατά βάση από τα φυτά.

Στην πραγματικότητα, μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με βάση τα φυτά είναι η μόνη δίαιτα που έχει αποδειχθεί ότι πραγματικά αναστρέφει την εγκατεστημένη στεφανιαία νόσο. Έχει επίσης φανεί ότι αναστρέφει τον διαβήτη τύπου 2, επιτρέπει την αποτελεσματική και διαρκή απώλεια βάρους χωρίς έλεγχο μερίδας ή άσκηση και αναστέλλει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε πρώιμο στάδιο σύμφωνα με έρευνες.

Επιπλέον, μία μη επεξεργασμένη Vegan διατροφή μπορεί και υποστηρίζει την ψυχική υγεία καθώς επηρεάζει την υγεία των βακτηρίων του εντέρου μας, τα οποία παράγουν πολλές από τις νευροδιαβιβαστές/ορμόνες που είναι ενεργές στον εγκέφαλο.

Το Vegan Maternity Department Care απευθύνεται:

  1. Σε όσες γυναίκες χαρακτηρίζονται από ανοικτό τρόπο σκέψης και διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες οι οποίες πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα επομένως και η αντιμετώπιση της υγείας του θα πρέπει να γίνεται μέσω ενός ολιστικού τρόπου προσέγγισης σε πλήρη εναρμόνιση βέβαια με τις πολύτιμες γνώσεις της κλασικής ιατρικής ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  2. Σε εκείνες οι οποίες ακολουθούν χορτοφαγική – Vegetarian διατροφή.
  3. Σε όσες γυναίκες ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική – Vegan διατροφή

Το νεοσύστατο τμήμα με Υπεύθυνη την κα Βασιλική Σκαλαφούρη, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, και ομάδα εξειδικευμένων διατροφολόγων του Τμήματος Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του ΙΑΣΩ βρίσκεται εδώ για να στηρίξει, να ενδυναμώσει και να εμψυχώσει τις γυναίκες που θα απευθυνθούν σε εμάς. Η συμβολή του ΙΑΣΩ στην υποστήριξη μίας νέας γενιάς ευαισθητοποιημένων πολιτών που ασχολούνται με την εξάπλωση της vegan διατροφής και τρόπου ζωής και την ενημέρωση του κοινού προβάλλοντας το μοντέλο και την ομορφιά μιας ειρηνικής ζωής και διατροφής είναι πιο σημαντική από ποτέ. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την υγεία των ασθενών, του προσωπικού και των επισκεπτών, παρέχοντας μία ποικιλία φυτικών γευμάτων και εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για την υγεία και την βιωσιμότητα του πλανήτη.

 

Related posts