Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 18 Ιουν 2018
 
 

Το φιλόδοξο σχέδιο του κ. Φίλη είναι να «ρίξει» το επίπεδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 - 10:30

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Από την Φωτεινή Φώτου

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση αποδεικνύει ,για μία ακόμη φορά, την αλλεργία που έχουν οι κυβερνώντες σε κάθε τι που δεν είναι δημόσιο !

Δεν αντέχουν την ιδιωτική πρωτοβουλία , δεν τη θέλουν !

Αυτό έχει φανεί σε όλο το διάστημα που έχουν την εξουσία .

Θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο από τη μια και από την άλλη να κατεβάσουν το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης , γνώσης και καλλιέργειας στο δικό τους επίπεδο.

Επίπεδο Φίλη, Καρανίκα και υπολοίπων.

Ο τρόπος που απάντησε σε φοιτητή ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς ,κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, είναι ο καλύτερος μάρτυρας απαιδευσιάς και αθλιότητας.

Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν , όμοιούς τους .

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μας »ψαλιδίζουν » δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο στόχος τους είναι η υποβάθμιση και ο απόλυτος έλεγχος ,από την ενημέρωση μέχρι και την παρεχόμενη γνώση. Δεν εξηγείται διαφορετικά το μένος τους για τον ιδιωτικό τομέα.

Προς την κατεύθυνση αυτή , της απαγόρευσης και του περιορισμού της γνώσης και της ελευθερίας, κινείται και το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει στα ιδιωτικά σχολεία να προσφέρουν στους μαθητές τους υπηρεσίες εκπαίδευσης , εξωδιδακτικά προγράμματα , εκπαιδευτικές , πολιτιστικές, αθλητικές και λοιπές δραστηριότητες.

Θέλει να επιβάλει και στα ιδιωτικά σχολεία το υποχρεωτικό βασικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Και αν αυτό το βασικό πρόγραμμα ανταποκρινόταν και ήταν συμβατό με τις απαιτήσεις, σε γνώση και εκπαίδευση ,της σημερινής κοινωνίας , δεν θα λέγαμε τίποτα.

Όμως το μέτρο αυτό θα οδηγήσει τα ιδιωτικά  σχολεία σε υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας .      Και αν νομίζετε ότι εδώ σταματά το »φιλόδοξο» σχέδιο του υπουργού μας κ. Φίλη ,για την ισοπέδωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος , κάνετε λάθος !

Δεν πρόκειται να ησυχάσουν , όχι μόνο ο Φίλης αλλά όλοι τους στο Σύριζα ,αν δεν εξαφανίσουν τελείως κάθε τι ιδιωτικό.

Έτσι , με το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, προβλέπεται ακόμη η αναίρεση του δικαιώματος των ιδιωτικών σχολείων να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς τους  και να επιλέγουν τους καλύτερους και εισάγονται ρήτρες μονιμότητας των καθηγητών .

Στην ουσία , δηλαδή, παύουν να είναι ιδιωτικά !!

Η αριστερά μισεί την εκπαιδευτική ελευθερία και τον πλουραλισμό.

Επιδίωξή της είναι η αδράνεια και η επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας . Άλλωστε , είπαμε, το ίδιο το επίπεδο πολλών στελεχών αυτής της κυβέρνησης  αυτό καταδεικνύει !!Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: