Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Οκτ 2022
SLIDER

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

 Η απόφαση να οδηγηθεί στη φυλακή ξάφνιασε τον Πέτρο Φιλιππίδη. Δεν πίστευε ότι ο εισαγγελέας δεν πείσθηκε από αυτά που κατέθεσε.  Αντίθετα πείσθηκε γι αυτά που του καταμαρτυρούν οι τρείς ηθοποιοί που τον κατήγγειλαν. Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ήταν να προφυλακιστεί για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο δημοφιλής ηθοποιός που μέχρι να ξεκινήσουν οι καταγγελίες σε βάρος του ήταν μπροστά στους προβολείς του θεάτρου δεν άντεξε στο άκουσμα της απόφασης. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ όπου πέρασε κρατούμενος την πρώτη του νύκτα.

Σήμερα αναμένεται να σταλεί από την εισαγγελία το έγγραφο που θα γνωστοποιεί και σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί.

Πριν την κλήτευσή του από την ανακρίτρια, ο συνήγορός του είχε καταθέσει αίτημα να μην γνωστοποιηθεί η ημέρα προσέλευσης του πελάτη του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης του και επειδή είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Πως κατέληξε από τους προβολείς στη φυλακή

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.  Σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις. Ο γνωστός ηθοποιός, στις έγγραφες εξηγήσεις του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος σχετικά με τη γυναίκα που καταγγέλλει τον βιασμό, ότι ήταν εκείνη που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του.

«Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Στις καταθέσεις τους, οι  καταγγέλλουσες έχουν αναφερθεί στη συμπεριφορά του ηθοποιού απέναντί τους, μιλώντας για μία χυδαία και προσβλητική προσπάθειά του να τους επιβληθεί  σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους.

Ο ίδιος πάντως ο Π. Φιλιππίδης έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως  «θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι».

Στις έγγραφες εξηγήσεις του ανέφερε:

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης το twitter πήρε φωτιά.

Related posts