Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
09 Μαΐ 2021
SLIDER

Tο διάγγελμα του πρωθυπουργού–Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα άρσης του lockdown και ποιο το «σχέδιο» για το Πάσχα

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει σήμερα  για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού και οι αποφάσεις τους για τις μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα θα δοθούν στο κυβερνητικό επιτελείο.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Πρωθυπουργός μετά τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων θα προβεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάγγελμα θα γίνει σήμερα αλλά δεν αποκλείεται να παραταθεί μερικές ώρες και να γίνει αύριο.

Όλα θα εξαρτηθούν από την ώρα που θα τελειώσει τη σύσκεψη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων, που θα συμπέσει με το άνοιγμα του Τουρισμού. Μιλώντας χτες σε στελέχη της ΝΔ, ο πρωθυπουργός προσδιόρισε  ότι η επιστροφή στην «κανονικότητα» θα γίνει τις ίδιες ημέρες που θα ανοίξει επίσημα η τουριστική περίοδος. Κυβέρνηση και επιστήμονες φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο μείγμα των μέτρων για το αμέσως επόμενο διάστημα με ορίζοντα τα μέσα Μαΐου.

Το πιθανότερο είναι ότι Πάσχα δεν θα κάνουμε στην ύπαιθρο αλλά στις ταράτσες των πολυκατοικιών η στις αυλές των σπιτιών. Η έξοδος τις ημέρες του Πάσχα ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται. Η αρχική σκέψη που ήταν  να επιτραπεί με τη χρήση των self tests φαίνεται δεν μπορεί να γίνει αφού έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Τα περισσότερα έχουν παρουσιασθεί σε περιοχές όπου γίνονται τα κορωνοπάρτι. Οι νέοι που στις μουσικές τους συγκεντρώσεις δεν παίρνουν  μέτρα, μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους. Η πανδημία σίγουρα υποχωρεί αφού αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων αλλά δεν υποχωρεί όσο θα ήθελαν οι επιδημιολόγοι. Μόνο χθες είχαμε 800 διασωληνωμένους.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που ανησυχεί το Μαξίμου είναι ότι ο κόσμος χρειάζεται αποσυμπίεση. Και αν αφήσουν ελεύθερες τις μετακινήσεις θα γίνει χαμός από εξοδόχους. Σε περίπτωση που κάποιοι μεταφέρουν τον ιό στα χωριά τότε η κατάσταση θα ξεφύγει και τα κρούσματα θα πολλαπλασιασθούν. Η διασπορά θα είναι τεράστια και άρα μη ελεγχόμενη.

Αν δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα και τα κρούσματα έχουν την αναμενόμενη ροή τότε στις 5 Μαΐου  θα αλλάξουν πολλά. Τα καταστήματα λιανικής θα  υποδέχονται τον κόσμο χωρίς SMS στο  13032. Ο μόνος περιορισμός θα είναι ο αριθμός των πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και η χρήση μάσκας.

Την ίδια εβδομάδα η το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από μήνες η εστίαση. Καφετέριες, εστιατόρια κ.λ.π, θα σηκώσουν ρολά και θα υποδεχθούν τους πελάτες.

Ας μην ξεχνάμε ότι και θα έχει ανοίξει ο τουρισμός και οι τουρίστες χρειάζονται και τα εστιατόρια αλλά και τα μπαράκια. Φυσικά όλα θα λειτουργήσουν σε ανοικτούς χώρους και όχι σε κλειστούς. Σ αυτό βοηθάει και η άνοδος της θερμοκρασίας.

Ανακοινώσεις θα γίνουν και για τα σχολεία γυμνάσια και λύκεια.

 

 

Related posts