Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
12 Αυγ 2020
Ελλάδα

«Το αργότερο μέχρι το Σάββατο» η πλήρης ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της ΔΕΗ για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος ηλεκτροδότησης της Σαντορίνης μετά το νέο μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και το οποίο προκάλεσε την οργή των κατοίκων, αλλά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

 

Στη Σαντορίνη με εντολή Σαμαρά οι υπουργοί Εσωτερικών και Τουρισμού

Στο νησί βρίσκονται ήδη όπως είναι γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

 

Oι δύο υπουργοί προήδρευσαν σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του νησιού ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς. Αμέσως μετά τη ανακοινώθηκε ότι ο ΕΟΤ θα διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM).

 

«Το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και την σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο -όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ- η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως».

 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι «οι κρίσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι το κατάλληλο μέσο για προβολή και επικοινωνία. Ιδίως όταν οι κρίσεις αυτές αγγίζουν τον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού. Οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας».

 

Το πρόγραμα εργασιών και διακοπών

 

Μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη, το ρεύμα θα φτάνει στα σπίτια και τις επιχειρήσεις εκ περιτροπής.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, εντός της ημέρας θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες ισχύος 8,5 MW, με τις οποίες θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, από το απόγευμα και σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες, θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά γεννήτριες ισχύος 2, 2.5 και 3 MW, με αποτέλεσμα το παραγωγικό δυναμικό να φθάσει στα 33,5 MW. Το μέγεθος αυτό καλύπτει τις ανάγκες δεδομένου ότι η αιχμή της ζήτησης εκτιμάται στα 31 MW.

 

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν επιπλέον γεννήτριες ισχύος 6 MW από τη Ρόδο οι οποίες θα εγκατασταθούν επίσης στον σταθμό παραγωγής της Σαντορίνης για εφεδρική ισχύ.

 

Το πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε για σήμερα ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) από αυτή την ώρα έχει ως εξής:

 

15:00-17:00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.

17:00-19:00: Οία, Θηρασιά, Φηρά

19:00-21:00: Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

21:00-23:00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ.

23:00-01:00:Οία, Θηρασιά, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ) καθώς και ότι το πρόγραμμα είναι απολύτως ενδεικτικό και ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαμορφώνονται αντιστοίχως και οι χρόνοι των διακοπών.

Related posts