Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Δεκ 2021
Πολιτισμός

«Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου»:Ένα νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα με θέμα την Κρήτη και τον πολιτισμό της!

Μία ανακάλυψη στο βυθό της θάλασσας του Ηρακλείου τον Ιούλιο του 1942 θα οδηγήσει 38 χρόνια μετά έναν Γερμανό αξιωματικό των Ναζί στην Κρήτη αναζητώντας τον αρχαίο θησαυρό που άφησε πίσω του.

Η Ναυσικά, μία φιλόδοξη αρχαιολόγος, θα πάρει το ημερολόγιο του Γερμανού στα χέρια της και θα ξεδιπλώσει την ιστορία. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, τόσο δυνατός, όσο του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας. Ένα γυναικείο αγαλματίδιο και μια πινακίδα Γραμμικής Γραφής Βήτα κρύβονται πίσω από τα σύμβολα και μια αινιγματική αφήγηση. Τι κρύβουν τα σπαρμένα εδώ κι εκεί αποσπάσματα του Ερωτόκριτου μέσα στο ημερολόγιο; Μία συγκλονιστική αποκάλυψη περιμένει την ηρωίδα σε αυτό το αινιγματικό ταξίδι στο παρελθόν.

«Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου», το πρώτο βιβλίο της Βασιλικής Μακρή, είναι ένα μυθιστόρημα αρχαιολογικής περιπέτειας με συγκλονιστικές ανατροπές και φόντο την Κρήτη. Στο «Αίνιγμα του Ερωτόκριτου» περνούν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη στιγμιότυπα και κομμάτια από τις διάφορες περιόδους της Κρήτης: στιγμές και γεγονότα που την σημάδεψαν ανεξίτηλα: η αρχαία Κνωσός και η ιστορία του Μίνωα και της Αριάδνης, η Κρήτη του Ερωτόκριτου και του Βιτσέντζου Κορνάρου, η Κρήτη της Κατοχής και των μαζικών σφαγών, η Κρήτη του 1980.

«Η αφήγηση όχι ως τεχνική αλλά ως πρακτική αυτογνωσίας, ως άσκηση ενσυναίσθησης, ως άθλος υπερβάσεως των συνήθων ανθρωπίνων παθών μας. Ένα γραπτό που κόβει την ανάσα, κείμενο για όλους τους καιρούς, για κάθε εποχή, ειδικά για την δική μας την μεταβατική, την προκλητική εποχή του Χάους που θα οδηγήσει σε μια καινούργια Αναγέννηση», έγραψε, μεταξύ άλλων, για το μυθιστόρημα ο ποιητής και θεατρολόγος δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Ένα μυθιστόρημα που με τη γλαφυρή και ζωντανή του αφήγηση κάνει τον αναγνώστη σιωπηλό ήρωα της πλοκής και τον ωθεί να ανακαλύψει μαζί με τους ήρωες ποιο είναι τελικά το αίνιγμα του Ερωτόκριτου.

Εκδόσεις: Bookoo. ISBN: 978-618-00-2182-0.  Αρ. σελ.: 308, Τιμή: 18 ευρώ.

Πού θα βρείτε το βιβλίο:

  • Διαδικτυακή παραγγελία στο e-shop των εκδόσεων Bookoo. Ο σχετικός σύνδεσμος είναι αυτός: https://www.bookoo.gr/eshop/books/to-ainigma-tou-erotokritou
  • Στα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Αθήνα)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Βασιλική Μακρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και, στη συνέχεια, φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και στην Επιστήμη των Εκδόσεων στο Βερολίνο. Τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Βασιλική έχει εργαστεί στο Υπουργείο Παιδείας σε διάφορες διοικητικές θέσεις, καθώς και στο Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Έχει εργαστεί, επίσης, ως επιστημονικό προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για δημοσίους υπαλλήλους.

Η Βασιλική είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και διδάσκει δημιουργική γραφή.

Το “Αίνιγμα του Ερωτόκριτου” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να επικοινωνήσετε με την συγγραφέα μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της: www.vasilikimakri.com

Related posts