Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Δεκ 2023
Υγεία

Το αφιερώνουμε στον υπουργό Υγείας και στο σύστημα

Η είδηση δεν είναι σημερινή. Απλά λέγαμε να δούμε ποια είναι τα ρεφλέξ του κρατικού μηχανισμού.
Θα αναρτήσουμε τη συγκλονιστική επιστολή 28χρονης εγκύου στους βουλευτές Ηρακλείου.
Και θα περιμένουμε να έχουμε μια επίσημη απάντηση. Όπως θα έκανε ένα πολιτισμένο κράτος.

Όπως αποκάλυψε η Κρητική ιστοσελίδα candianews.gr, μια 28χρονη έγκυος γυναίκα, η οποία αδυνατεί να πληρώσει απολύτως αναγκαία για την εγκυμοσύνη της φάρμακα, απέστειλε στους βουλευτές Ηρακλείου Κρήτης μία συγκλονιστική επιστολή.
Η 28χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας για το οποίο απαιτείται να παίρνει αντιπηκτικά χάπια, μέχρι να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της, βρίσκει απέναντί της το Ελληνικό κράτος και την νέα ανάλγητη υγειονομική πολιτική συνταγογράφησης.
Η αξία των απαραίτητων φαρμάκων ανέρχεται στα 120 ευρώ και από αυτά δικαιολογούνται μόνο τα 40 ευρώ. Στην απόγνωση της , αδυνατώντας να αγοράσει τα απολύτως αναγκαία αυτά φάρμακα για να ολοκληρώσει με ασφάλεια την εγκυμοσύνη της η 28χρονη γυναίκα, απευθυνθεί στους βουλευτές στέλνοντας τους μια επιστολή, θέτοντας ένα «συγκλονιστικό» ερώτημα:
«Εγώ τι πρέπει να κάνω: να αποβάλω, να πεθάνω ή να ζητιανέψω για να γεννήσω σε ένα μήνα».
Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή της 28χρονης εγκύου στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου :
«Αναγκάζομαι να σας στείλω την συγκεκριμένη επιστολή για να εκφράσω την οργή και αγανάκτηση μου απέναντι σε όλους τους κυβερνώντες, επειδή έκανα το «λάθος» για την Πολιτεία να μείνω έγκυος.
Μόλις χθες πληροφορήθηκα ότι το μωρό που πρόκειται να φέρω στον κόσμο σε περίπου δύο μήνες, έχει έλλειψη αμνιακού υγρού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για να προλάβω μία δυσάρεστη κατάσταση να κάνω κάθε ημέρα μία ένεση ηπαρίνης που στοιχίζει 4 ευρώ.
Όπως με ενημέρωσε ο γυναικολόγος μου, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου(!) από τη Βουλή των Ελλήνων, στους γυναικολόγους δικαιολογούνται μόλις 40 ευρώ ανά ασθενή τον μήνα.
Αυτό σημαίνει πως μπορώ να πάρω μόλις 10 ενέσεις και μετά είτε να αφήσω το παιδί μου να πεθάνει, είτε να κάνω άμβλωση στον 8ο μήνα της κύησης.
Επιπλέον ο συγκεκριμένος νόμος δίνει τη δυνατότητα στους γυναικολόγους να γράψουν μόνο 15 εξετάσεις σε ασθενείς. Ως ασφαλισμένη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Συστήματος ΠΕΔΥ έχω πληρώσει από την τσέπη μου πάνω από 1.000 ευρώ σε εξετάσεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνω σε αυτά κόστη, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και λοιπών συμπληρωμάτων.
Ο γιατρός μου, μου έδειξε τα απειλητικά μηνύματα του Υπουργείου Υγείας, στα οποία τονίζεται ότι εφόσον κάνει το λάθος(!) και γράψει παραπάνω από αυτά που του επιτρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση, τότε τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τον προσωπικό του λογαριασμό.
Και σας ρωτώ; Ποιος νομοθέτης σε ποια χώρα νομοθετεί να πεθαίνουν παιδιά, χωρίς καν να σκέφτεται το τι συμβαίνει γύρω του; Ποιος βουλευτής συναινεί σ” αυτό το έγκλημα και ποιος Υπουργός βάζει την υπογραφή του;
Αισθάνομαι αηδία και οργή για την κατάσταση και απαιτώ τουλάχιστον από τους βουλευτές του νομού μας (γιατί αυτούς ψηφίσαμε) να μου απαντήσουν κοιτώντας με στα μάτια, αν έχουν συμφωνήσει να πεθάνει το παιδί μου και μαζί μ” αυτό κι εγώ!
Σας ευχαριστώ!»
Γιάννης Παρασύρης

Related posts