Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Τίτλοι τέλους για το χύμα λάδι στα τραπέζια των εστιατορίων

Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 - 12:52

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια νέα απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης έρχεται να βάλει τέλος στο χύμα ελαιόλαδο και ξύδι που βλέπαμε μέχρι σήμερα στα τραπέζια των εστιατορίων.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου του 2018, οι καταστηματάρχες θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τη νομοθετική πράξη αυτή και να αντικαταστήσουν τις χύμα ποσότητες λαδιού με σφραγισμένες συσκευασίες των 100 μέχρι 250 ml.

Οπότε, βάσει της κατανάλωσης, εκτιμάται ότι περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου θα υποστούν τη διαδικασία της τυποποίησης, μια ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5% της παραγωγής.

Αφενός, την επιβάρυνση της όλης απόφασης πιθανότατα θα επωμιστεί ο καταναλωτής, αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το προϊόν που θα υπάρχει στο τραπέζι του, κάτι που υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και 1 με 3 ευρώ παραπάνω στον τελικό του λογαριασμό, καθώς το κόστος εμφιάλωσης δεν ξεπερνά τα 30 με 50 λεπτά για συσκευασίες των 100-250ml.

Όμως αφετέρου, με τις σφραγισμένες φιάλες του προϊόντος, ο καταναλωτής θα είναι σίγουρος για την ασφάλεια του και δεν θα υπάρχει ο φόβος της κατανάλωσης λαδιού αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: