Με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή προς ψήφιση ΑΔΕΔΥ προκήρυξε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 24ωρη απεργία. Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζουν και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.
Ο δημόσιος τομέας θα παραλύσει. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να δουλέψουν δεν θα μπορούν να μετακινηθούν αφού τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν θα βγουν στους δρόμους.
Απεργία στα ΜΜΜ
Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για το Μετρό και το Τραμ.
ΠΝΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.
Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην απεργία
Σχολεία
Κλειστά αναμένεται αν είναι και τα περισσότερα σχολεία λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Το ίδιο και η ΟΛΜΕ απου χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό».
Νοσοκομεία
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια.
ΜΜΕ
Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (12.00-15.00).
Related posts
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ
Στο 27,5% η ανεργία το Δεκέμβριο του 2013
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Συγκινεί ο Κωνσταντίνος Αργυρός: Δείτε τη στιγμή που τραγουδάει έχοντας στην αγκαλιά του ένα κορίτσι με μυϊκή ατροφία
Μία άκρως συγκινητική στιγμή έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στη συναυλία που έδωσε ο Κωνσταντίνος Αργυρός το βράδυ του Σαββάτου στην Αριδαία….