Την Παρασκευή ξεκινάει η διάθεση του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνης) σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ μετά την έγκριση από τον ΕΟΦ, σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Uni-pharma SA.
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία όπως έχει δεσμευθεί, θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος. Επίσης, η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας, αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του Unikinon.
Παράλληλα η Η Uni-pharma SA ανέφερε ότι «ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι: ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους.
Η αγορά της πρώτης ύλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020».
«Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή επιστημονικά δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία κάνουν λόγο για επιτυχή θεραπεία, και τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες. Η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984», κατέληξε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας.
πηγή: skai.gr
Related posts
Νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές
Κατάληψη στην Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Επεισόδια τώρα στην Πανόρμου – Χρήση κρότου λάμψης και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ
Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Πανόρμου, έξω από το μετρό σε συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων για τα όσα…