Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Μαΐ 2022
Πολιτισμός

Την Κυριακή 14.000 δρομείς θα πλημμυρήσουν τους δρόμους της Αθήνας

Από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας θα πλημμυρίσει από 14.000 δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 4ο ημιμαραθώνιο.

Το μεσημέρι στην ιστορική αίθουσα Καβάφης στον Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας παρουσία του του Χρήστου Τεντόμα ,πρόεδρου  Οργανισμού Πολιτισμού ,Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου της Αθήνας, εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ, χορηγών και αθλητών δόθηκαν οι λεπτομέρειες για τη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 3 Μαΐου.

 

Ο πρόεδρος Οργανισμού Πολτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Χρήστος Τεντόμας

Οι μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης είναι η BMW και η αεροπορική εταιρία Aegean. Ο Χρήστος Τεντόμας που έχει άριστη συνεργασία ως Δήμος Αθηναίων με τον ΣΕΓΑΣ κάλεσε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση.

 

Χρήστος Τεντόμας;  πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας

“Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τη διοργάνωση που θα επισφραγίσει την περσινή επιτυχία και θα ενισχύσει την πεποίθηση ότι οι αγώνες αυτοί μπορούν και πρέπει να καθιερωθούν και να γίνουν θεσμός. Στόχος να εξελιχθούν σε σημείο συνάντησης για αθλητές από όπλο τον κόσμο και να αποτελέσουν ευκαιρία για να προβληθούν τα πλεονεκτήματα της Αθήνας. Ο Ημιμαραθώνιος είναι ήδη ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με τους δρόμους διαφόρων αποστάσεων. Θέλουμε ο παλμός του ημιμαραθωνίου να δώσει παλμό στην πόλη”.

O Γιάννης Σταματόπουλος ,ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε:

“Μαζί με τους πολύτιμους συμμάχους τον Δήμο και την Περιφέρεια θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Περιμένουμε να δούμε χαρούμενα πρόσωπα δρομέων, πολιτών , αλλά και τουριστών που θα βρίσκονται στην πόλη, που θα χαρούν την παρουσία και τη συμμετοχή τους στους δρόμους της Αθήνας. Παρά τη δύσκολη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε λόγω των οικονομικών προβλημάτων, καταφέραμε εξαιτίας της στήριξης των χορηγών μας να προετοιμαστούμε και να ελπίζουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα, σε όλους τους τομείς και να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες σε όλους όσοι πάρουν μέρος στον αγώνα. Βρισκόμαστε στον τέταρτο μήνα του χρόνου και ακόμη δεν έχουμε πάρει καθόλου κρατική ενίσχυση, καταφέρνουμε και συνεχίζουμε το έργο μας χάρη στους χορηγούς μας. Μετά τον Ημιμαραθώνιο έχουμε το Athens Street Pole Vault (9/5) στο Σύνταγμα, ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός”.

O Σπύρος Πάντζας, εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας δήλωσε:

“Ο αθλητισμός ειδικά αυτή την εποχή είναι ιδανική διέξοδος. Ο ΣΕΓΑΣ δείχνει πόση σημασία έχει η συμμετοχή του πολίτη στον αθλητισμό. Εύχομαι η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο- που θα το ξεπεράσει- να ζήσουν όλοι αυτή τη μοναδική εταιρεία και να αναδειχθούν όλα τα θετικά σημεία της πόλης”.

Η Νοέλ Σακελλαροπούλου υπεύθυνη μάρκετινγκ της BMW Group HELLAS είπε:

“Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε  εδώ και να συμμετέχουμε στον αγώνα ως κύριοι χορηγοί. Η συνεργασία μας ξεκίνησε πέρυσι με στόχο να εξερευνήσουμε και αυτό τον χώρο. Το δρομικό κίνημα, η ενασχόληση με το δρόμο απαιτεί αντοχή, προσήλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, κάτι που προσπαθεί να κάνει και η BMW Group HELLAS με τα οικολογικά της αυτοκίνητα. Ο στόλος μας θα ενισχύσει τον 4ο Ημιμαραθώνιο με αυτοκίνητα και μηχανές, ενώ τον πρώτο νικητή θα ακολουθεί το οικολογικό BMW i3. Τέλος είμαστε χαρούμενοι γιατί φέτος η δρομική μας ομάδα, θα πάρει μέρος στη διοργάνωσης μεγάλη και έφτασε αισίως τα 140 μέλη”.

 

H Σταυρούλα Σαλούτση, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της  AEGEAN δήλωσε:

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φέτος είμαστε μεγάλοι χορηγοί του Ημιμαραθωνίου. Αυτός ο αγώνας στέλνει πολλά  σημαντικά μηνύματα, ότι στόχος δεν είναι η νίκη αλλά η αξία της συμμετοχής και η προσφορά. Αυτή η διοργάνωση προβάλει τη χώρα και την Αθήνα συμβάλλοντας στον τουρισμό. Ο επόμενος στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας και τουρίστες μπορούμε για να έρθουν και να μετάσχουν”,

 

O ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος, ο οποίος θα πάρει μέρος στον αγώνα ως πρεσβευτής της ΜΚΟ, “Ελίζα” δήλωσε :

“Είναι τιμή μου να τρέξω στον Ημιμαραθώνιο εκπροσωπώντας το σωματείο Ελίζα, μίας ΜΚΟ με στόχο την προστασία παιδιών που κακοποιούνται ή κινδυνεύουν να πέσουν θύματα. Μέσα από τέτοιες δράσεις έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το στόχο μας. Ως παλιός αθλητής του βόλεϊ δεν είχα συνηθίσει τις μεγάλες αποστάσεις αλλά αυτή η δράση μου έδωσε την ευκαιρία”.

 

Η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Ντενίζ Δημάκη σχολίασε: “Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να εκπροσωπώ τους συναθλητές μου. Όλοι εμείς οι αθλητές νιώθουμε ικανοποίηση να βλέπουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα να γίνονται στη χώρα μας. Αγώνες υψηλού επιπέδου, ανάλογες του εξωτερικού. Η επιτυχία πλέον για αυτές τις διοργανώσεις είναι δεδομένη”.

 

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βαγγέλης Παπαποστόλου, είπε: “Ευχαριστούμε τους φορείς για τη στήριξη τους. Στόχος μας να βάλουμε τους δρομείς να τρέξουν με ασφάλεια και για το σκοπό αυτό θα συμβάλλουν περίπου 2.000 άνθρωποι. Περίπου 14.000 δρομείς θα πάρουν μέρος σε όλες τις αποστάσεις”.

 

Ο γενικός διευθυντής της Β.BEST, που είναι η εταιρεία που έχει την ευθύνη της EXPO, Βαγγέλης Χαραλάμπους τόνισε μεταξύ άλλων: “Μετά από την επιτυχία της έκθεσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας προχωρήσαμε στη διοργάνωση και έκθεσης για το πολύ σημαντικό γεγονός του ημιμαραθωνίου. Στην έκθεση μετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της ελληνικής αγοράς. Ξεκινά την Πέμπτη (13:00-20:00) την Παρασκευή και το Σάββατο (10:00-20:00) και την Κυριακή (7:00-16:00)”.

Related posts