Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
12 Μαΐ 2021
Ελλάδα

Τιμητικές  διακρίσεις από την Ένωση  των Olympians σε  κορυφαίες  προσωπικότητες του αθλητισμού

Σε πρόσφατη  εκδήλωση  της,  που έγινε στο Τένις Κλαμπ της Φιλοθέης, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά η «Ένωση Συμμετεχόντων Αθλητών  στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τίμησε πέντε προσωπικότητες, ιδρυτικά μέλη της, μεταξύ των οποίων  και τον κορυφαίο αθλητή της δισκοβολίας, διατελέσαντα πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών  Αντώνη Κουνάδη, ο οποίος στην αντιφώνηση του  είπε τα εξής ενδιαφέροντα.

«Κυρία Πρόεδρε, κύριε Υφυπουργέ  και . Γενικέ Γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού, κ. Πρόεδρε της Ολυμπιακής Επιτροπής,  Αγαπητοί Ολυμπιονίκες και  εξέχοντες πρωταθλητές , εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική αυτή διάκριση που μου γίνεται απόψε, από την ΄Ενωση των συμμετασχόντων τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς επίσης και για τους κολακευτικούς λόγους για το πρόσωπό μου, που ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλος, είχε την καλοσύνη να μου απευθύνει, θυμίζοντας μου αλησμόνητες στιγμές της αθλητικής μου δραστηριότητας της δεκαετίας του εξήντα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η παιδιόθεν ενασχόληση  με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με προίκισε με σπάνιες δεξιότητες, πνευματικές, ψυχικές και ηθικές αρχές  (υπομονή, επιμονή, αγωνιστικότητα αυτοπειθαρχία, εγκράτεια κ.λ.π.) οι οποίες έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο, όχι μόνο στην αθλητική μου ανέλιξη, την διοικητική μου ανάδειξη σε υψηλά αξιώματα, αλλά και στον μετέπειτα στίβο της ζωής μου. Κάτι άλλο: Η οποιαδήποτε αποτυχία μου να γίνεται αφορμή για μια νέα προσπάθεια.

Με την ευκαιρία αυτή, λόγω και της μακράς εκ τη ηλικίας μου εμπειρίας θα ήθελα να τονίσω ότι η ενασχόληση της νεολαίας μας με τον υγιή αθλητισμό, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε στην σημερινή περίοδο με την βαθειά και πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η χώρα μας, οικονομική, πολιτική, υπαρξιακή και κοινωνική. Κρίση θεσμών οφειλόμενοι προερχόντως στο σοβαρό έλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας, στην οποία εμπεριέχεται και η αθλητική παιδεία. Κρίση εν πολλοίς εισαγόμενη από το εξωτερικό.

Με τν αθλητική παιδεία μπορούμε να εφοδιάσουμε την νεολαία μας ε τα απαραίτητα αντισώματα προκείμενου να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες μάστιγες, των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας, της διαφθοράς, της κατάθλιψης, της απογοήτευσης, της μετανάστευσης, συγχρόνως δε να δώσουμε στους νέους και τις νέες μας ΟΡΑΜΑ, ΕΛΠΙΔΑ και ΠΡΟΤΥΠΑ.

Συνιστώ εκ βάθους καρδίας  στους γονείς και κηδεμόνες να έχουν ως πρώτιστο μέλημα τους την ενασχόληση των παιδιών τους με τον υγιή αθλητισμό ως μόνη διέξοδο στη σημερινή περίοδο ηθικής παρακμής. Εύχομαι δε, η παρότρυνση μου αυτή προς τους γονείς και κηδεμόνες, τύχει της ανταποκρίσεως τους.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την εξαιρετική τιμή, ευχόμενος όπως η «Ένωση των Συμμετασχόντων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες» συνεχίσει  το επιτυχές έργο της. Καλή χρονιά σε όλους!»

 

Related posts