Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 21 Ιαν 2018
 
 

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ για το Κυπριακό

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 - 19:14

-a Μέγεθος κειμένου +A

newego_large_t_1101_54636099-jpgΣτο πλαίσιο των επαφών του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το Κυπριακό, και ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί βρίσκονται σε εξέλιξη στην Γενεύη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τους οποίους και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες. Επιπλέον, και οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον πρωθυπουργό πως «δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί θα σημαίνει παραβίαση του διεθνούς δικαίου».Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: