Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Αυγ 2021
Κοινωνία

Τι ξέρει η ΕΥΠ από τις αποκαλύψεις Πανούση;

 
 
Στην αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης θα υποδείξει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατούμενους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχωρά ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πανούσης στα ΝΕΑ υπάρχουν και «άλλοι που έχουν μια πλάγια πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και γι” αυτούς».
Το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος θα υποδείξει ο Γιάννης Πανούσης ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατούμενους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
«Είμαι έτοιμος να το κάνω ακόμη και αύριο (σήμερα)» μου είπε χθες το βράδυ, θορυβημένος όχι τόσο από την ανακοίνωση του Μαξίμου που έσταζε χολή εις βάρος του (Ατνί να σχοληθεί σοβαρά με το θέμα) αλλά παό το γεγονός ότι θεωρεί σοβαρή την απειλή κατά της ζωής του. Σήμερα το πρωί θα επικοινωνούσε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να ζητήσει να συναντηθεί μαζί της.
Τον πέτυχα στο σπίτι του χθες το απόγευμα, λίγη ώρα αφότου εκδόθηκε η κυβερνητική ανακοίνωση που του υποδεικνύει σχεδόν να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.
– Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό ο Τσίπρας, μου είπε
– Ποιο κάνει;
– Ότι ζητάει να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί.
Ζήτησα λεπτομέρειες. Χωρίς μεγάλη δυσκολία μου ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί περί των απειλών κατά της ζωής του, προ τετραμήνου, από τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.
– Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση.
– Ποιος μπορεί να είναι αυτός ο λόγος;
– Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους “σεντράρει”.
– Μιλάτε για τρία άτομα, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Είναι μόνο αυτοί, που κατά τη γνώμη σας διατηρούν ευθεία σχέση με τους συγκεκριμένους κρατουμένους; Ή υπάρχουν και άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ;
– Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και γι” αυτούς.
Όπως μου είπε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, και είναι και σε γνώση του πρωθυπουργού από τα απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ, αναφέρουν ότι στοχοποιήθηκε από τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης που θα κατονομάσει στην Εισαγγελία, μετά την αδυναμία της κυβέρνησης «να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους «τρεις» σε τρομοκράτες κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους». Αυτά τα «υπεσχημένα» (υποτίθεται ότι) θα συμπεριλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου.
– Όταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό ας πούμε τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου όπου ακούγονται να λένε ότι “θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση”.
Μου ανέφερε και διάφορα άλλα τα οποία προφανώς δεν μπορώ να μεταφέρω για πολλούς και διάφορους λόγους. Μια απορία έχω μόνο: αν όντως ο Πρωθυπουργός γνωρίζει με λεπτομέρειες την υπόθεση, τι νόημα έχει να προσποιείται τον ανήξερο και να επιχειρεί να απαξιώσει τον Πανούση με ανακοινώσεις όπως η χθεσινοβραδυνή;
 
 
Πηγή : paraskhnio.gr
 
( Το σχόλιο δικό μας) : Όλα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει η κυβέρνηση να ρίξει άπλετο φως στη σκοτεινή υπόθεση. Αλήθεια τι ξέρει η ΕΥΠ από τις αποκαλύψεις Πανούση;
 
 
 

Related posts