Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
14 Αυγ 2022
SLIDER

Τι τον θέλουν τον εκσκαφέα οι Τούρκοι στον Έβρο;

Τι άραγε να σχεδιάζουν οι Τούρκοι με  τον εκσκαφέα στον Έβρο;  Μάλιστα υπάρχει και σχετικό βίντεο που δείχνει να γίνονται εργασίες στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στην κοίτη του ποταμού Έβρου. Η παρουσία του εκσκαφέα δίνει τροφή για πολλά σενάρια. Ακόμη ότι προετοιμάζουν ράμπα για να διευκολύνουν το πέρασμα των μεταναστών.

Ωστόσο οι Τούρκοι αυτό μπορεί να το κάνουν για να θολώσουν τα νερά η για να τραβήξουν την προσοχή των ελληνικών αρχών και να προσπαθήσουν να διοχετεύσουν τους μετανάστες από άλλα σημεία.

Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι ίσως δεν ήταν τελικά τόσο τυχαίες οι αναφορές του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού που συνέδεσε την ανομβρία με τον Έβρο και πιο συγκεκριμένα ανέφερε “δυστυχώς φέτος στα Βαλκάνια υπήρξε ανομβρία. Σε κάποια μέρη (του Έβρου) η στάθμη από τη βροχή έπεσε στα 40 με 45 εκατοστά. Αυτό τι σημαίνει; Ότι με τα πόδια σας εύκολα μπορείτε να περάσετε.”

Πρίν από λίγα 24ωρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επισκεπτόμενος την Αδριανούπολη ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Έβρου μεταφέρονται άμεσα –ίσως και σήμερα Σάββατο- 1.000 άντρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με πλήρη εξοπλισμό και φουσκωτά σκάφη ειδικών δυνάμεων για να έχουν πρόσβαση στον ποταμό Έβρο.

Οι εργασίες των τουρκικών εκσκαφέων μπορεί ακριβώς να προετοιμάζουν τη δημιουργία ράμπας για να διευκολύνεται η μεταφορά φουσκωτών σκαφών μέσα στον Έβρο ή ποιος ξέρει τι άλλο.

 

 

 

Και συνέχισε: «Πόσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα του Μητσοτάκη, ξέρετε; Συνολικά 115.000 ξένοι για τους οποίους πήρε 10 φορές τα χρήματά τα οποία τους αναλογούν. Από αυτούς οι 40.000 και κάτι είναι στα νησιά και οι 70.000 και κάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εμείς έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όταν κάποιος μιλάει ας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του. Ας κοιτάει τι βάρος κρατάει ο ίδιος. Έχουν παραβιάσει πλήρως τις διαδικασίες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης», υποστήριξε.

Στο μεταξύ η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «οι μάσκες έπεσαν», προσθέτοντας πως «αποκαλύφθηκε πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί που δημαγωγούν υπέρ του δήθεν ανθρωπισμού».

Ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 143.000 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Τουρκία περνώντας στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή. Κοιτάξτε, εμείς πέρυσι πιάσαμε 451.000 παράτυπους μετανάστες. Τώρα ο καιρός είναι ζεστός. Όσο πάει και ζεσταίνει. Στον Έβρο, με την Ελλάδα μάς χωρίζει μία συνοριακή γραμμή πάνω από 200 χιλιόμετρα. Δυστυχώς φέτος στα Βαλκάνια υπήρξε ανομβρία. Σε κάποια μέρη (του Έβρου) η στάθμη από τη βροχή έπεσε στα 40 με 45 εκατοστά. Αυτό τι σημαίνει; Ότι με τα πόδια σας εύκολα μπορείτε να περάσετε.

Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να τους συγκρατήσει στα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει μετά. Δεν είναι μόνο ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τι θα γίνει μετά».

Το σχέδιο των τουρκικών αρχών για τα συνεχή επεισόδια στα σύνορα του Έβρου φαίνεται πως λειτουργεί… ρολόι. Σε φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, οι Τούρκοι ένστολοι προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Related posts