Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιούλ 2024
Απόψεις

Τι τελικά είναι η Αστρολογία

 

 

*** Της Αλεξάνδρας Καρτά

 

Η Αστρολογία είναι τόσο παλαιά όσο και η ζωή του ανθρώπου στη γη.

Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την Ιστορική αφετηρία της, εφόσον αυτή χάνεται μέσα στους αιώνες.

Η Ιστορία της κατά την άποψη μου ξεκίνησε την στιγμή που ο άνθρωπος γύρισε το βλέμμα του στον Ουρανό. Από τότε ξεκινά να βρίσκεται η επαφή του ανθρώπου, με τον μεγάλο πατέρα, που τον προστατεύει βρισκόμενος στον ( άγνωστο ουρανό ).

Τα σημάδια που διαβάζει στον έναστρο ουρανό, του δίνουν την δυνατότητα να προχωρά πλέον με μεγαλύτερο θάρρος στον άγνωστο και αφιλόξενο κόσμο που βρέθηκε.

Οι Βαβυλώνιοι, οι Αιγύπτιοι, αλλά και στην αρχαία Ελλάδα η Αστρολογία υπήρξε η αγαπημένη της Ιατρικής και όχι μόνο.

Ο Ιπποκράτης λέγεται ότι είχε αναφερθεί στην ενασχόληση του με την Αστρολογία με τα εξής λόγια …( Να μην εμπιστεύεται ο ασθενής Ιατρό που δεν γνωρίζει Αστρολογία).

Βέβαια ο σκοπός μου δεν είναι να αναφερθώ σε μεγάλους σχολιαστές για να δείξω το κύρος που είχε παλαιότερα η Αστρολογία. Μία ματιά σε ένα εγχειρίδιο Ιστορίας της Αστρολογίας δείχνει στον κάθε καλόπιστο αναγνώστη το κύρος που είχε παλαιότερα η Αστρολογία.

Να πω επίσης σε όσους παρορμητικά απορρίπτουν κάτι που δεν κατέχουν….τα λόγια του Νεύτωνας ( Κύριε, εγώ την έχω σπουδάσει, εσείς όχι ) .

Σήμερα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού, η Αστρολογία έχει αρχίσει να αποκτά το κύρος που είχε παλαιοτέρα.

Στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, κολέγια και Πανεπιστήμια έχουν εντάξει την Αστρολογία στο πρόγραμμα τους. Λέξη κλειδί αυτής της επιστήμης είναι η αυτογνωσία. Μέσα από την αυτογνωσία ενισχύουμε τις θετικές πλευρές του εαυτού μας και παράλληλα βελτιώνουμε και διορθώνουμε εκείνες που βρίσκονται σαν τροχοπέδη στην εξέλιξη μας.

Μας βοηθά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να ανέβουμε ένα ακόμη σκαλοπάτι στην σκάλα της προσωπικής μας εξέλιξης.

Η Αστρολογία αποτελεί μία πολυσύνθετη φιλοσοφία που έγκειται σε ένα ευρύτατο φάσμα γνώσης. Είναι η επιστήμη της παρατήρησης του τρόπου με τον οποίο ο Ήλιος η Σελήνη και οι πλανήτες αλληλεπιδρών καθώς και του τρόπου με τον οποίο αυτές οι αλληλεπιδράσεις μας επηρεάζουν εδώ στην γη.

Εδώ θα πω ότι η διάταξη των Πλανητών την στιγμή της γέννησης μας, επηρεάζει όλες τις πτυχές του χαρακτήρα και το εύρος των δυνατοτήτων. Ο καθένας από εμάς δεν γίνεται να είναι στερεότυπο ενός από τα 12 ζώδια του ζωδιακού. Είμαστε ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων, που αφορά την μοναδική στιγμή που πήραμε την πρώτη μας ανάσα, σε αυτό τον κόσμο που ζούμε.

Το ωροσκόπιο μας, είναι το κοσμικό μας αποτύπωμα στο χώρο και τον χρόνο. Ο επιστήμονας Αστρολόγος εργάζεται με τις εμπειρική του πορεία ,…. πειραματίζεται, παρατηρεί και συμπεραίνει. Κλείνοντας εδώ θα ήθελα να πω ότι η ενημέρωση που γίνεται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας …οι προβλέψεις των 12 ζωδίων,… είναι απλά γενικότητες και δεν καλύπτει την δική σας πορεία ζωής.

Όλοι μας είμαστε μοναδικοί σε αυτό το σύμπαν, αυτό μας χαρακτηρίζει και αυτό θα μας χαρακτηρίζει πάντα. Εύχομαι σε όλους σας να νοιώθετε πάντα την μοναδικότητά σας και να ζείτε σαν ένας Ήλιος !!!!


Η Αλεξάνδρα Καρτά, είναι αστρολόγος- μεταφυσικός.