Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Μαΐ 2022
Ελλάδα

Τι σκέφτεται ο Τσίπρας; Ανασχηματισμό η ολικό λίφτινγκ

Τσιπρας-ΚαμμένοςΈρχεται ανασχηματισμός. «Μυρίζει» έντονα!!!! Στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι προετοιμάζονται. Το ερώτημα όμως είναι αν ο Τσίπρας θα προχωρήσει σε έναν απλό ανασχηματισμό ή σε ένα ολικό λίφγτινγκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη, έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζεται το σπάσιμο των υπερυπουργείων τα οποία θεωρήθηκαν δυσλειτουργικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως όλα δείχνουν αυτός θα είναι ριζικός. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει εδώ και καιρό καταστήσει σαφές πως τόσο οι υπουργοί όσο και οι αναπληρωτές τους βρίσκονται υπό διαρκείς εξετάσεις και όλοι αναμένεται να κριθούν από το έργο τους.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, φαίνεται πως θα χάσει την αρμοδιότητα επί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ φέρεται να διεκδικεί παραγωγικό υπουργείο και συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης, ούτως ώστε να δείξει τις ικανότητές του, τις οποίες θεωρεί αναξιοποίητες λόγω της ενασχόλησής του με τα ΜΜΕ.

Ορισμένοι υπουργοί έχουν ήδη αρχίσει να νιώθουν την καρέκλα τους να… τρίζει και προσπαθούν είτε μέσω συνεργατών του Πρωθυπουργού, είτε απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσουν τη θέση τους προβάλλοντας σαν δικαιολογία ότι έχουν ακόμη έργο να ολοκληρώσουν.

νικοςπαππαςΟ πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, δεν έχει πει τίποτα και σε κανέναν για τον ανασχηματισμό, ούτε καν στους στενούς του συνεργάτες. Φέρεται όμως να δέχεται προτάσεις και για “σπάσιμο” υπουργείων και τη δημιουργία δύο νέων (με το ένα να είναι κατά πάσα πιθανότητα για το Προσφυγικό).

Βέβαια δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός της αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής του πρωθυπουργού που θα εκφραστεί στο συνέδριο του κόμματος, που επίσης τοποθετείται χρονικά για το φθινόπωρο.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει η στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο και κυρίως η ομάδα των “53” της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Εκείνοι ήδη έχουν ζητήσει οι αποφάσεις που αφορούν στο κυβερνητικό έργο να λαμβάνονται από κοινού με το κόμμα.

Οι ανασφαλείς υπουργοί

Η Όλγα Γεροβασίλη ήθελε να μετακινηθεί είτε στο υπουργείο Εσωτερικών, είτε στο υπουργείο Υγείας, ωστόσο παραμένει στη θέση της με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε εκφράσει την επιυμία του να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών (δεν επιθυμεί τις “επιπτώσεις” της διαχείρισης του μνημονίου) και προετοιμάζεται ως αντικαταστάτης του ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Αγωνία αν θα κρατήσουν το υπουργείο τους εκφράζεται από τρεις ακόμη υπουργούς:

– Τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό (που αισθάνεται πλήρως… απορροφημένος από τον “εκρηκτικό” αναπληρωτή Παύλο Πολάκη)

– Τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή (λόγω των προτάσεων που έκανε για τον εκλογικό νόμο και δεν έγιναν δεκτές)

– Τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη (αν δεν μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο θα κάτσει… σπίτι του)

– Τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο

Τα “ερωτηματικά” και οι “σίγουροι”

Μυστήριο καλύπτει τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους υπουργούς Ναυτιλίας και Εξωτερικών, κ.κ. Δρίτσα και Κοτζιά αντίστοιχα, ενώ αμετακίνητοι στις θέσεις τους φέρονται να είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πάντως, αναμένεται μεγάλη… σφαγή σε αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς…

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

 

Related posts