Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 16 Δεκ 2017
 
 

Τι συμβαίνει με τους Δικαστικούς και κάνει τώρα συνάντηση ο Πρωθυπουργός

Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016 - 09:50

-a Μέγεθος κειμένου +A

ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η είδηση για την παραίτηση των  δύο αντιπροέδρων   του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι γνωστή. Ο  Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ως «μέγα ατόπημα». Με την παραίτησή τους  αναστάτωσαν το Δικαστικό Σώμα και σωστά έπραξαν.

Καταλόγισαν ακόμη ότι η ανακοίνωση του ΣτΕ  λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου, ενώ υποστηρίζουν ότι η αναβολή της διάσκεψης δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».

Οι δύο αντιπρόεδροι που παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, αναφέρουν στις επιστολές παραίτησης τους ότι η ανακοίνωση της Ένωσης του ΣτΕ, αποτελεί «μέγα ατόπημα» καθώς άφησε την εντύπωση προς τα έξω (τους πολίτες) ότι «ομιλεί το σύνολο του σώματος» του ΣτΕ, δηλαδή όλοι οι δικαστές του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

symboulio_epikrateiasΗ  Ένωση – υποστηρίζουν οι δύο ανώτατοι λειτουργοί- για πρώτη φορά στην ιστορία της «μετατράπηκε ουσιαστικά σε γραφείο Τύπου του προέδρου του ΣτΕ», ενώ παράλληλα παραγνώρισε το θεσμικό της ρόλο και «εξέφρασε γνώμη για ζήτημα, το οποίο ούτε είχε θεσμικά τη δυνατότητα να γνωρίζει ως συλλογικό όργανο (πως δηλαδή, υπό ποίες συνθήκες και για ποίο πραγματικά λόγο διακόπηκε μια διάσκεψη), ούτε ανήκει στις αρμοδιότητες της».

Μπορεί στην Κυβέρνηση να λένε ότι «δεν τρέχει κάτι» αλλά ο Τσίπρας χθες  ζήτησε να συναντηθεί  σήμερα με τους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων, Βασιλική Θάνου, (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου) και Νίκο Σακελλαρίου (πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας). Η συνάντηση ξεκίνησε  στις 9.30 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν νομίζω να είναι τυχαίο ότι η συνάντηση γίνεται μόλις ένα 24ωρο μετά τις έγγραφες παραιτήσεις τους από την Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του ανωτάτου δικαστηρίου που επικρίνουν με δριμύτητα τόσο την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου του Δικαστηρίου περί ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, με επίκληση του «κλίματος» που έχει δημιουργηθεί, όσο και την υποστηρικτική προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ ανακοίνωση της Ενώσεως τους.

Την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ένωση του ΣτΕ συγκαλεί την 13η Οκτωβρίου 2016 γενική συνέλευση με βασικά θέματα τα τρέχοντα ζητήματα της Δικαιοσύνης και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: