Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Φεβ 2019
Ελλάδα

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την επιδρομή του  «Θησέα»

Υπομονή ένα ακόμη 24ωρο και ο «Θησέας» που μας ήρθε από την Ιταλία …φεύγει. Ένα μεγάλο τμήμα της χώρας δέχθηκε το «χτύπημα» της κακοκαιρίας ενώ ένα άλλο τη γλύτωσε με ένα «ξώφαλτσο» πέρασμα.

Το χιόνι που έπεσε στις περιοχές που πέρασε η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στις περιοχές που αποκλείσθηκαν. Πολλά χωριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι – και παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα -γιατί από το βάρος του χιονιού υποχώρησαν τα καλώδια της ΔΕΗ. Σε ορεινά χωριά της Καρδίτσας έπεσαν ακόμη και κολώνες της ΔΕΗ.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης  Καρδίτσας  κ. Βασίλης Τσιάκος , στο νομό Καρδίτσας,  το χιόνι στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ήταν πάνω από μισό μέτρο.

Χιόνισε ακόμη και στη Λίμνη Πλαστήρα όπου  το χιόνι έφτασε τα  20 εκατοστά. Στον οικισμό «Μαύρικα» έγινε προληπτική εκκένωση του πληθυσμού λόγω της υψηλής στάθμης, μετά την έντονη βροχόπτωση, του παραπόταμου του Καλέντζη, Καράμπαλη, ο οποίος ρέει στις παρυφές του οικισμού. Οι περίπου 500 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 4ου γυμνασίου Καρδίτσας, όπου και φιλοξενούνται, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η στάθμη του παραποτάμου σιγά σιγά κατεβαίνει.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στην περιοχή πάνω από την Καστανιά και προς τα Τρία Πηγάδια, το χιόνι κοντεύει στο ένα μέτρο, ενώ στο Περτούλι το χιόνι έφθασε τους 80 πόντους. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούσαν χθες όλη την ημέρα, να ανοίξουν τους δρόμους προς τα «Τρία Πέντε Πηγάδια». Σε ορισμένους δρόμους τα Ι.Χ δεν μπορούσαν να κινηθούν ούτε με τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στην Ηλεία στην κοινότητα Λεπρέου, στην ορεινή ζώνη του δήμου Ζαχάρως, Όπως έγραψε το patrisnews.com, από τις βροχοπτώσεις, ολόκληροι βράχοι αποκολλήθηκαν με αποτέλεσμα να καταστρέψουν οικία στην είσοδο του χωριού. Από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του δήμου Ζαχάρως παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Μητρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου και φορέων του δήμου, βρίσκονται στο χωριό και συγκεκριμένα σε ένα από τα σπίτια όπου έπεσε η οροφή ενώ γίνονται προσπάθειες με τα μηχανήματα να απομακρυνθούν από τον κεντρικό δρόμο οι τεράστιοι βράχοι.

Προβλήματα είχαμε ακόμη στο νομό της Λάρισας όπου στα παράλια του νομού  η θάλασσα έφθασε στο οδικό  δίκτυο ενώ τα ρέματα της περιοχής δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε Αγιόκαμπο και Βελίκα. Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και στα ορεινά του νομού Λάρισας. Στο Λιβάδι της Ελασσόνας «το έχει στρώσει», ενώ μηχανήματα του δήμου επιχειρούν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Προβλήματα από κατολισθήσεις

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Πηλίου και σε μήκος περίπου 200 μέτρων, έκλεισε το δρόμο Βόλου-Αγριάς-Δράκειας στο 5ο χλμ και έχει χαθεί το οδόστρωμα από τα βράχια και τις πέτρες που έχουν παρασυρθεί από τους μεγάλους όγκου νερού.Την προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάνοιξης του δρόμου συντόνιζε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται στην περιοχή. Από τη  σφοδρή  χιονόπτωση  στο Κεντρικό Πήλιο, υπήρξε πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δούλευαν πυρετωδώς όλη τη νύκτα στο τμήμα Πορταριά-Χάνια-Καράβωμα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι από  σήμερα η κακοκαιρία που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα θα υποχωρήσει.

Related posts