Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Φεβ 2021
Blender

Τι να περιμένεις όταν περάσεις στη ζώνη του “Friends with Benefits”

gggΓράφει η Αγγελική Χατζηρήγα.

Ζούμε στην εποχή του εύκολου σεξ και των βατών συναισθημάτων. Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται το να αισθάνεσαι τελικά αποτελεί εξαίρεση σε έναν κανόνα που όρισαν κάποιοι άλλοι, θέτοντας κάποια λανθασμένα πρότυπα και αντιλήψεις. Και από εκεί που η καινοτομία στο θέμα των σχέσεων του τίτλου “frends with benefits” άνηκε μόνο στην αμερικάνικη αντίληψη τώρα το όλο ζήτημα έχει έρθει και στην Ελλάδα.

Πολλοί μπαίνουν πλέον σε αυτή την τάχα μου βολική και εύκολη διαδικασία ως ασπίδα και αποχή από των χώρο των συναισθημάτων ωστόσο είναι πραγματικά τα πράγματα έτσι; Ή μήπως το όλο ζήτημα είναι καθαρά μια οφθαλμαπάτη που περνάει ως επανάσταση; Είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ, μέσα μας βράζει έντονα το αίμα και χτυπάει ακόμη δυνατότερα η καρδιά μας. Τι έχει πραγματικά να περιμένει κάποιος που περνάει στην ετικέτα-ταμπέλα του “φιλαράκι για σεξ” και μόνο.

1.Εύκολο, επίκτητο και άνευ όρων σεξ

4153_5

Ίσως από τα λίγα ζητήματα που μπορούν να θεωρηθούν σε αυτή την περίπτωση θετικά. Το να είστε φίλοι που κάνουν σεξ σημαίνει πως μεταξύ σας υπάρχει μία α’ οικειότητα, γνωρίζετε το σώμα και τις ανάγκες ο ένας του άλλου ίσως καλύτερα και από οποιονδήποτε προηγούμενο ερωτικό και σοβαρό δεσμό σας. Έτσι κατατάσσεται εύκολα στη θέση του καλύτερου σεξ της ζωής σου.

2. Ο ρόλος της παρέας και της πληρότητας

mila-kunis-friends-friends-with-benefits-justin-timberlake-Favim.com-502492

Το φιλαράκι σου πέρα από ερωτικός σου σύντροφος συνήθως πληρεί και τις ανάγκες του ψυχισμού σου πέρα από τις ερωτικές σου αναζητήσεις. Αυτό σημαίνει πως περνάτε αρκετό χρόνο μαζί χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να βρίσκεστε μόνο για σεξ. Αφιερώνετε χρόνο να γνωρίσετε τον άλλο, να αναπτύξετε κοινά στοιχεία και ασχολίες με την αυστηρή προϋπόθεση πως δεν έχετε να περιμένετε τίποτα ο ένας από τον άλλο ερωτικά. Έτσι αποκτάς και ένα κολλητό-η συζητώντας θέματα που μπορεί να σε απασχολούν σχετικά με το αντίθετο φύλο και φυσικά με την ορθή αντιμετώπιση του γύρω από διάφορα ζητήματα.

3. Διευρύνεις τα θέλω και τις ανάγκες σου

Depressed woman with head in hands

Το να βρίσκεσαι μέσα σε μία τέτοιου είδους σχέση συνήθως βοηθά στο να αντιληφθείς καλύτερα τι ζητάς στο άμεσο μέλλον.  Τα αρνητικά και τα θετικά αυτού του δεσμού, που εστιάζεις εσύ και τι πραγματικά αποζητάς από έναν ερωτικό σύντροφο. Πολλοί που το έχουν δοκιμάσει έχουν αντιληφθεί εν τέλη πως δεν είναι ταιριαστό στην προσωπική τους ψυχοσύνθεση ενώ άλλοι το έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής.

4. Ερωτεύεσαι

αρχείο λήψης (1)

Όπως προανέφερα είμαστε άνθρωποι και όχι κάποιες απρόσωπες μηχανές. Λειτουργούμε συνήθως με βάση το συναίσθημα και την καρδιάς μας. Το φιλαράκι σου έχει γίνει κάτι παραπάνω στα δικά σου μάτια και στο άκουσμα πως ίσως βλέπει κάποια άλλη σε πιάνουν απανωτά πονάκια στην καρδούλα. Το χειρότερο από όλα είναι πως υπάρχουν μόνο δύο εκδοχές σε αυτή την περίπτωση. Η καλύτερη εκδοχή είναι πως αντιλαμβάνεστε και οι δύο πως αυτό που έχετε είναι κάτι ανώτερο από αυτό που νομίζατε και περνάτε σε νέα διάσταση δίνοντας τους τίτλους του τέλους στο “Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”. Η δεύτερη ωστόσο περιλαμβάνει εσένα γονατιστό στα κρύα πατώματα, να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξες σε όλο αυτό, θέτοντάς σου αυτόματα στον ρόλο του καψούρη που δε συμμαζεύεται από τον Καρρά, ενώ το φιλαράκι σου έχει ήδη δώσει τέλος στη φιλία σας και έχει προχωρήσει ήδη για την επόμενη αδιαφορώντας για τα έντονα συναισθήματα σου.

5. Συμβιβάζεσαι

αρχείο λήψης (2)

Είτε πραγματικά δεθείς είτε όχι πρέπει όλοι να έχουν στα υπόψιν τους πως υποβιβάζουν τα θέλω τους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό μέσα σε αυτή την μπερδεμένη κατάσταση. Το κουβάρι εντός μας δε λύνεται με περισσότερα μπερδέματα αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή ώστε να λυθεί και να θέσει μία νέα αρχή στη ζωή μας και στον τρόπο αντίληψης μας. Συμβιβάζεσαι λοιπόν σε μία μέτρια κατάσταση επειδή ουσιαστικά φοβάσαι να ζήσεις την μεγάλη πτώση του απόλυτου έρωτα, Γιατί όταν μιλάμε για έρωτα μιλάμε για αυτόματη απογείωση αλλά και απότομη πτώση. Δεν χωράει μετριότητα στον έρωτα αλλά και ούτε στα συναισθήματα και αν είσαι σαν και εμένα που πίνεις μέχρι και τον καφέ σου γλυκό, η μετριότητα χρυσέ μου δεν χωράει στη ζωή σου!!!

Related posts