Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Τι είπαν Ομπάμα – Μέρκελ για Ελλάδα

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 - 09:44

-a Μέγεθος κειμένου +A

Τα είπαν για αρκετή ώρα στο τηλέφωνο. Το κλίμα ήτα φιλικό. Όμως διέρρευσε ότι ο Ομπάμα ήταν ιδιαίτερα αυστηρός. Λογικο είναι να ανησυχεί για το δολάριο. Πάντως επίσημα ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν για μια «ρεαλιστική συμφωνία» με σκοπό να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης.

Ο  πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνομίλησε  με την Μέρκελ και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο αναφέρεται:

« Oι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ακόμη, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου υπογραμμίζεται ότι «επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: