Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 23 Νοε 2017
 
 

Τι ετοιμάζει ο Βαρουφάκης και πώς «πυροβολεί» την τρόικα

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 - 10:45

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Πάνω που πάμε να ξεχάσουμε τον Βαρουφάκη και να ηρεμήσει το μυαλό μας, όλο και κάτι κάνει να μας υπενθυμίζει ότι ακόμη υπάρχει.
Μπορεί να μην τον καλούν σε συνεντεύξεις οι Έλληνες δημοσιογράφου αλλά αυτός πάντα βρίσκει τη λύση. Ας είναι και στην Αυστρία.
Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουγκ» ο κ. Βαρουφάκης , κατήγγειλε την «τρόικα» ως «τον καλύτερο φίλο των φοροφυγάδων», αναφέρθηκε στα δικά του λάθη, ενώ ανακοίνωσε ότι συγγράφει «μανιφέστο» έχοντας κατά νου μια Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνέλευση.
«Η πλειοψηφία στο Eurogroup δεν ήθελε μια έντιμη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκοντας την ταπείνωση ή ανατροπή της», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Φυσικά έκανε και την αυτοκριτική του.
« Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι πίστεψα πως όταν πολιτικοί και γραφειοκράτες συμφωνούν προφορικά σε κάτι το τηρούν» είπε ο Βαρουφάκης δείχνοντας ταυτόχρονα πόσο άπειρος ήταν στην πολιτική.
Άλλο λάθος που διαπίστωσε ήταν ότι δεν δημοσιοποιούσε αμέσως τις προτάσεις του για την επίλυση της κρίσης, ώστε να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως δεν είχε προτάσεις, καθώς υπήρχε ένα πολύ εξειδικευμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που αφορούσε κυρίως τη χρηματοδότηση, το οποίο όμως ποτέ δεν συζητήθηκε.
Η ελληνική πλευρά –είπε- κατέβαλε προσπάθειες για έναν διάλογο, στις Βρυξέλλες ακουγόταν ότι αυτή δεν έχει κανένα σχέδιο, και δυστυχώς η πλειονότητα του Eurogroup δεν ήθελε να κάνει μία έντιμη συμφωνία με αυτήν την ελληνική κυβέρνηση, που έπρεπε να ταπεινωθεί ή να ανατραπεί.
Τέλος δήλωσε ως αιτία της παραίτησής του πως ο ίδιος δεν μπορούσε να συναινέσει σε μια συμφωνία «Φάουστ» και δεν ήθελε να προδώσει το λαό του.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: