Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
10 Αυγ 2022
SLIDER

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για την υπεύθυνη δήλωση πριν τον εμβολιασμό αλλά και τις παρενέργειες του εμβολίου

Αναστάτωση και ταυτόχρονα προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπεύθυνη δήλωση που καλούνται οι πολίτες να υπογράψουν  πριν τον εμβολιασμό. Υπεύθυνες όμως δηλώσεις υπογράφουμε και για απλές δερματολογικές επεμβάσεις διάρκειας 1 λεπτού. Δεν είναι κάτι παράλογο η περίεργο. Στην περίπτωση όμως του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. Και δικαιολογημένα αφού πρόκειται για ένα καινούργιο εμβόλιο για έναν άγνωστο και ταυτόχρονα θανατηφόρο ιό. Στην πρωινή εκπομπή του Mega  η πρόεδρος της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά Ματίνα Παγώνη είπε :

«Έχουν δίκιο. Αυτή η υπεύθυνη δήλωση έχει ξεκινήσει, έχει γίνει. Κατά την προσωπική μου άποψη όπως για όλα τα εμβόλια δε χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση, έτσι θα έπρεπε να γίνει και για αυτό, και ο κόσμος έχει έναν προβληματισμό. Αυτό το χαρτί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο καθένας που πηγαίνει στο κέντρο θα λέει τα στοιχεία του, και κάποια πράγματα για το ιστορικό του. Όλα αυτά είναι ένα ιστορικό που δίνεται. Δεν συμφωνώ να υπογράφει κάποιος ένα χαρτί. Να γίνει ότι  γίνεται με όλους τους εμβολιασμούς» .

H πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

Η κυρία Παγώνη ρωτήθηκε και για τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο.  Για το θέμα αυτό  απάντησε:

«Το κατάλαβα ότι φοβίζει τον κόσμο, έχουμε πολλά τηλεφωνήματα που ρωτούν γιατί γίνεται αυτό και έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση. Όπως όλα τα εμβόλια, έτσι πρέπει να γίνει και για το εμβόλιο του COVID. Δεν υπάρχει φάρμακο και δεν υπάρχει εμβόλιο που να μην κάνει σε ένα ελάχιστο ποσοστό μια παρενέργεια. Από ό,τι ξέρουμε από τις μελέτες, οι παρενέργειες είναι ελαχιστότατες, ό,τι ισχύει για όλα τα εμβόλια και όλα τα φάρμακα. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να είναι φοβισμένος. Δεν έχει νόημα να κάνει κανείς το εμβόλιο σε ζωντανή σύνδεση. Ο κόσμος να ξέρει ότι οι γιατροί θα το κάνουν το εμβόλιο» .

Για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο μίλησε και ο κ. Παναγιώτης Μανώλας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγους Νέας Υόρκης ο οποίος δήλωσε ότι θα το κάνει  μόλις επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Είπε σχετικά:

«Ήρθα στη Λάρισα να δω τη μητέρα μου και την οικογένειά μου. Έχω διττή υπηκοότητα, οπότε θα μπορώ να γυρίσω στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη ο κόσμος έχει συνηθίσει από την κατάσταση πια και κυκλοφορεί λίγο πιο άνετα. Ξέρει τι μέτρα πρέπει να παίρνει και ακόμα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και τα πράγματα είναι πολύ πιο ελαφριά από ό,τι στην Αθήνα ή στη Λάρισα. Οι Έλληνες ακολουθούν τα μέτρα αυτή τη στιγμή στη Λάρισα που είμαι. Τα μέτρα είναι πιο αυστηρά εδώ. Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε προσεχτικοί σε όλο τον κόσμο. Ο ιός είναι επιθετικός και έχει υψηλή θνησιμότητα. Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε.Προσωπικά θα εμβολιαστώ γιατί βλέπω 40-50 άτομα τη μέρα. Eίναι επικίνδυνο να μην εμβολιαστώ. Περίπου το 65% των Αμερικανών δηλώνουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν είναι αρκετό. Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης με εμβολιασμό του 75-80%. Δε χρειάζεται να κάνουμε το εμβόλιο στην κάμερα, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να δει ορισμένους ανθρώπους να εμβολιάζονται. Αυτό βοηθάει». Και συμπλήρωσε:

«Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι αν όλοι φοράμε μάσκα, τηρούμε αποστάσεις και πλένουμε τα χέρια μας και όλα τα μέτρα, η πιθανότητα να κολλήσεις COVID είναι μικρή. Τους δικούς μου ανθρώπους τους διαβεβαιώνω ότι αν είναι προσεκτικοί δε θα κολλήσουν, αλλά δεν πρέπει να κυκλοφορούν σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Τώρα βλέπουμε και ότι οι 30αρηδες και οι 25αρηδες μπορεί να έχουν προβλήματα από τον ιό. Συμφωνώ με την κ. Παγώνη ότι όταν βλέπουμε ότι κάπου υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο, πρέπει να κάνουμε τεστ σε όλους ώστε να μπορέσουμε να κοντρολάρουμε την κατάσταση επιδημιολογικά».

Για την κατάσταση στις ΗΠΑ ανέφερε: «Είμαστε περίπου 3.000 γιατροί στη Νέα Υόρκη. Είμαστε πολύ ενεργοί. Βοηθάμε όσο μπορούμε την ομογένεια. Έχουμε πολλούς Έλληνες που έχουν έρθει μετά την κρίση του 2011 και είναι και ανασφάλιστοι. Έχουμε χάσει πολλούς Έλληνες και επώνυμους Έλληνες στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είχαμε πολλά κρούσματα και στον ιατρικό σύλλογο. Έχουμε χάσει δύο γιατρούς που ήταν πολύ καλοί φίλοι και άνθρωποι».

Related posts