Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιούλ 2024
Auto-Moto

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής για την πρωτιά της Toyota Ελλάς στις πωλήσεις

Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω covid19 αλλά και έλλειψης ημιαγωγών η Toyota to 2021 κατέκτησε ακόμη μια φορά την πρώτη την 1η θέση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Γεμάτη προκλήσεις αλλά και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την παγκόσμια κοινότητα.

Από τη μια η κρίση λόγω κορωνοϊού και από την άλλη οι ελλείψεις στην αγορά κυρίως με τα microchips δημιούργησαν αλυσιδωτά προβλήματα  κυρίως στην εφοδιαστική αλυσίδα. Παρατηρήθηκαν ελλείψεις παγκοσμίως στις παραδόσεις σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η δέσμευση της Toyota για την περαιτέρω ικανοποίηση των πελατών της υλοποιήθηκε και με το παραπάνω. Η ανταπόκριση θετική. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

 

Η  Toyota κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην χώρα μας η μάρκα κατέκτησε για 9η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση στην προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, με συνολικές ταξινομήσεις 14.559 οχημάτων.

Στην Ελλάδα παρά τα θέματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας Covid-19, η αγορά κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 27% αγγίζοντας τις 112.000 μονάδες έναντι των 87.840 της προηγούμενης χρονιάς.

Η Toyota αναδείχθηκε στη κορυφή των επιβατικών με 13.164 ταξινομήσεις, που αντιστοιχεί στο 13,0% της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά σημείωσε 1.395 ταξινομήσεις, που αντιστοιχεί στο 13,4% της αγοράς.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής, με βάση τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, δήλωσε:

«Η εταιρεία μας θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πελατών της, των εργαζομένων της, αλλά και των συνεργατών της, ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις προκλήσεις και τη χρονιά του 2021.  Οι επιδόσεις της ΤΟΥΟΤΑ, απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητές μας, τοποθέτησαν την μάρκα για μία ακόμη χρονιά στη κορυφή της Ελληνικής αγοράς με το υψηλότερο μερίδιο όλων, της τάξης του 13,1% (+0.3 π.μ. έναντι του 2020).

Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνουμε πως η εμπειρία στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, παραμένει στο επίκεντρο όλων μας στην TOYOTA Ελλάς.    Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του καταναλωτή μέσα από τα πλεονεκτήματα της κορυφαίας μας μάρκας, όπως ποιότητα, ασφάλεια και σχέση αξίας-τιμής, αλλά κυρίως την διάθεση της εξηλεκτρισμένης γκάμας των προϊόντων μας, που ήταν και η βασική επιλογή των αγοραστών μας το 2021 -σε ποσοστό 80%.

Αναγνωρίζουμε, επίσης, τον υψηλό βαθμό δέσμευσης, τόσο του Δικτύου των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων ΤΟΥΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, όσο και των Στελεχών της Toyota Eλλάς για την προσήλωση και ανθεκτικότητά τους στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και αυτή τη  χρονιά που πέρασε, αφού αντιμετώπισαν κάθε κατάσταση με απόλυτη ασφάλεια και ιδιαίτερη δυναμική, προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Για το 2022, η μάρκα συνεχίζει την στρατηγική «beyond zero», προχωρώντας πέρα από το ‘’μηδέν’’, όχι μόνο σε εκπομπές ρύπων, αλλά σε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική προσέγγιση, που εστιάζει μεταξύ άλλων σε ανακυκλωμένα υλικά στην δομή των οχημάτων, προγράμματα ανακατασκευής και ανακύκλωσης μπαταριών και συλλογή ηλιακής ενέργειας.

Παράλληλα, τα νέα προϊόντα μας, εμπλουτίζονται ακόμα περισσότερο με την 5η γενιά πλήρους υβριδικής τεχνολογίας, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4X στην κατηγορία D-SUV, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει ένα ακόμα μοντέλο της ΤΟΥΟΤΑ στο ταξίδι «beyond zero» της μάρκας.

Αναμφισβήτητα, επιβάτες σ’ αυτό το ταξίδι είναι οι πελάτες μας, αφού τόσο η Toyota Ελλάς όσο και το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων μας, είμαστε έτοιμοι και τη φετινή χρονιά, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά και πέρα από κάθε προσδοκία των πελατών μας -«beyond customers’ expectations».

Παράλληλα με την κατάκτηση συνολικά της πρώτης θέσης, τα επί μέρους μοντέλα μας πρωταγωνίστησαν  στις κορυφαίες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες».

Τα μοντέλα της Toyota που βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους, ήταν:

Το Aygo  με 2.473 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν σε μερίδιο της τάξεως του 22,0% στην κατηγορία Α (1η θέση σε πωλήσεις)

Το Yaris με 4.747 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν σε μερίδιο της τάξεως του 17,8% στην κατηγορία Β (1η θέση σε πωλήσεις)

Το Corolla με 2.118 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 1η θέση στην κατηγορία C

Το  C-HR, με 2.934 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 1η θέση στην κατηγορία C_SUV

Το  RAV4, με 444 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 3η θέση στην κατηγορία D-SUV