Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Οκτ 2022
SLIDER

Θρίλερ στην Κύπρο με την υπόθεση του Serial killer-Βρέθηκε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν το Μεγάλο Σάββατο κατά τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε.

Το απόγευμα εντοπίστηκαν στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό δύο ύποπτα αντικείμενα που εικάζεται πως πρόκειται για δύο βαλίτσες που κατ’ ομολογία του «Ορέστη» είχε τοποθετήσει τα πτώματα τριών προσώπων της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία και της Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες, τις οποίες, όπως παραδέχθηκε ο 35χρονος στρατιωτικός σκότωσε και πέταξε στη λίμνη.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάριος Τράγκολας, «εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα κι έγινε η σηματοδότηση τους. Αύριο στις 10 το πρωί θα αρχίσει η ανάσυρσή τους».

Διαβεβαίωσε πως η ανάσυρση θα γίνει «με κάθε προσοχή και στόχος είναι να ανασυρθούν τα αντικείμενα ακριβώς όπως είναι στον βυθό».

Όπως είπε «απόψε αναμένονται τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού. Τα αποτελέσματα είναι καθοριστικά, διότι θα κρίνουν με τη στολή θα μπει ο δύτης στη λίμνη για να ανασύρει τα αντικείμενα».

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση δυτών κρίνεται απαγορευτική λόγω της υψηλής τοξικότητας του νερού της λίμνης.  Ειδικοί πραγματοποίησαν έναν προκαταρκτικό έλεγχο στα νερά της λίμνης για το εάν θα μπορούσε να μπει δύτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να γίνει αρκεί ο δύτης να εισέλθει στο νερό για λίγη ώρα, χωρίς να πάθει το οτιδήποτε, λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων της λίμνης. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, αυτό δεν μπορούσε να γίνει κι όπως είπε ο κ. Τράγκολας, θα περιμένουν τα αποτελέσματα ώστε ανάλογα με τα αποτελέσματα θα εξεταστεί το είδος της στολής που μπορούν να φέρουν οι δύτες ώστε την Κυριακή του Πάσχα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν κατάδυση.

Αναφορικά με τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε κάτι και έχει σταλθεί για αναλύσεις. «Πάντως δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των αναλύσεων», πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες εκεί απέβησαν άκαρπες, ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αυτές θα συνεχιστούν και την Κυριακή του Πάσχα.

Το χρονικό των ερευνών

Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα, έγινε η σηματοδότηση τους. Αύριο στις 10 το πρωί θα αρχίσει η ανάσυρσή τους.

Λίγο πριν τις 14:00 μέσα στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίστηκε μία βαλίτσα. Η βαλίτσα εντοπίστηκε από τη ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας που ιδιωτική εταιρεία διέθεσε στις Αρχές.

Από εκείνη της στιγμή παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα. Μάλιστα, οι ανακριτές του ΤΑΕ μετέφεραν στη σκηνή τον 35χρονο στρατιωτικό, ο οποίος τους υπέδειξε σημείο ανατολικά της λίμνης και στη συνέχεια αποχώρησαν.

 

Στην όχθη είχε μεταφερθεί βάρκα της ΕΜΑΚ, για να εισέλθει στη λίμνη στα σημεία που τους υπέδειξε ο «Ορέστης», ώστε να εντατικοποιηθούν οι έρευνες.

Φωτογράφος της Αστυνομίας φωτογράφιζε το σημείο όπου βρίσκεται η ρομποτική κάμερα.

Γύρω στις 15:15 άνδρες της ΕΜΑΚ με βάρκα εισήλθαν στη λίμνη και μετά από λίγη ώρα τοποθέτησαν τρεις σημαδούρες στο σημείο που εντοπίστηκε η βαλίτσα.

Για αρκετή ώρα έγινε έλεγχος για το εάν θα μπορούσε να μπει δύτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να γίνει αρκεί ο δύτης να εισέλθει στο νερό για λίγη ώρα, χωρίς να πάθει το οτιδήποτε, λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων της λίμνης.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, αυτό δεν μπορούσε να γίνει και ίσως την Κυριακή πραγματοποιηθεί κατάδυση.

Στη σκηνή βρέθηκε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάριος Τράγκολας.

Λίγο μετά τις 16:30 οι πυροσβέστες έβγαλαν εκτός νερού τη ρομποτική κάμερα και λίγο μετά τις 17:00 οι έρευνες ολοκληρώθηκαν.

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με ειδικό σκάφανδρο που διαθέτει προβολείς και κάμερα υψηλής ευκρίνειας, επιχειρούσαν από το πρωί μέχρι και το απόγευμα σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο «Ορέστης» ότι εκεί πέταξε τη σορό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες το πτώμα της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε φρεάτιο του παλαιού μεταλλείου Μιτσερού.

ΕΡΕΥΝΕΣ - ΛΙΜΝΗ ΞΥΛΙΑΤΟΥ
Οι τέσσερις δύτες μπαίνουν εναλλάξ «χτενίζοντας» σπιθαμή προς σπιθαμή το βυθό της λίμνης, μήπως κι εντοπίσουν κάποιο τεκμήρι σχετικά με την 6χρονη Σιέρρα.

Την ίδια ώρα διεξάγονται κι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό για τον εντοπισμό των σορών της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία και της 32χρονης Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες, τις οποίες, όπως παραδέχθηκε ο 35χρονος στρατιωτικός σκότωσε και πέταξε στη λίμνη, τοποθετώντας τα πτώματά τους σε βαλίτσες.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα σημεία με τη χρήση της υπερσύγχρονης ρομποτικής κάμερας που ιδιωτική εταιρεία διέθεσε στις Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση δυτών κρίνεται απαγορευτική λόγω της υψηλής τοξικότητας του νερού της λίμνης.

Λίγο πριν το μεσημέρι μετέβη στη σκηνή και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπου, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.

Related posts