Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαρ 2025
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 40χρονος που άρπαξε Σταυρό από Μητροπολίτη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ένας 40χρονος Αλγερινός, ο οποίος έκλεψε έναν χρυσό σταυρό από Ουκρανό Μητροπολίτη, εντός τουριστικού λεωφορείου, στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί εις βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Μετά την τελευταία σύλληψή του, του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ληστρικής κλοπής. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο λεωφορείο για να κλέψει επειδή πεινούσε. Ανέφερε ότι είναι μουσουλμάνος και ότι πήρε τον σταυρό αλλά στη συνέχεια τον άφησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 32 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.