Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Θεσσαλονίκη: Παιδικός σταθμός έβαλε παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογο! (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 - 18:22

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάλο και πολλά αρνητικά σχόλια κατάφερε να ξεσηκώσει στον κόσμο του διαδικτύου μια από τις δραστηριότητες εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποίησε ένας παιδικός σταθμός της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, άργησε αλλά μόλις έγινε αντιληπτό από ομάδα φιλόζωων προκάλεσε και την αναμενόμενη οργή και κοινοποίηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Τις φωτογραφίες είχε δημοσιεύσει αρχικά στο Facebook του ο ίδιος ο παιδικός σταθμός, δείχνοντας τα παιδάκια να παίρνουν τα πινέλα και να εξασκούνται στην ζωγραφική πάνω στο ανήμπορο να αντιδράσει άλογο. Παρόντες στις καλλιτεχνίες ήταν και οι νηπιαγωγοί, οι οποίοι φέρονται να τα ενθάρρυναν να συνεχίσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάλλον όμως δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους το γεγονός ότι αυτό μπορεί να είναι περιστατικό κακοποίησης ζώου, όπως σημειώνουν εμφατικά οι φιλόζωοι και τα παιδιά ειδικότερα δεν θα έπρεπε να μαθαίνουν να μεταχειρίζονται τα ζώα καθ’ αυτόν τον τρόπο για τη δική τους διασκέδασε.

Ο καμβάς-άλογο θα έμενε στην αφάνεια αν δεν ήταν η Κατερίνα Τσέρτου, που έφερε στη δημοσιότητα το περιστατικό.

Να τι έγραψε στην ανάρτηση της: 

«Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται εκεί για αυτές τις ευαίσθητες ψυχές; Αυτά τα παραδείγματα δίνουν; Έτσι «μολύνουν» την σκέψη και τα αισθήματα των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία; Θα γίνει φυσικά καταγγελία γιατί είναι και παράνομο!

Ευχαριστώ τον Abraam Abrahams και την ομάδα μας Dreamdancers που με ειδοποίησαν και μαζί θα επιληφθούμε και αυτό το περιστατικό κακοποίησης. Είστε εκτός της ηθικής πλευράς παράνομοι.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους».

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: