Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 228 κιλά ακατάλληλα ψάρια

Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 - 20:09

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Νέα υπόθεση σχετικά με ακατάλληλα ψάρια και θαλασσινά που παρέχονται προς πώληση ανακάλυψαν στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ν. Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 228 κιλά ακατάλληλων αλιευμάτων, με 60 κιλά μπαρμπούνια μικρού μεγέθους, διαστάσεων 6-9 εκατοστών, να είναι κάτω του επιτρεπόμενου μεγέθους των 11 εκατοστών.

Επιπρόσθετα, ένας δημόσιος ψυκτικός θάλαμος περιείχε 168 σαφρίδια μικρού μεγέθους, διαστάσεων 9-11 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 15 εκατοστών, χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, δηλαδή τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών που θα έπρεπε να έχει το κιβώτιο με τα αλιεύματα.

Η Λιμενική αρχή που εξακρίβωσε τις παραβάσεις, διαπίστωσε επιπλέον και μία αγορανομική παράβαση, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο, προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: dailythess.gr

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: