Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κατηγορούμενος αποχώρησε πριν λίγη ώρα από το Δικαστικό Μέγαρο όπου μετήχθη κατά από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Εντός και εκτός των δικαστηρίων βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 32χρονος άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε εν κινήσει, καθώς επέβαινε στην άλλη μοτοσικλέτα, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό. Από τις αναταράξεις όμως το όπλο κουνήθηκε και η σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά.