Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
08 Αυγ 2022
Auto-Moto

Θερινή απόδραση στην Καλαμάτα !

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting συνεχίστηκε στην Καλαμάτα, με έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό και όμορφες μάχες σε όλες τις Κατηγορίες, αποζημιώνοντας όσους τον παρακολούθησαν!

Η πίστα καρτ “San Nicolas” φιλοξένησε την Κυριακή 3 Ιουλίου,  τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, ο οποίος ήταν ο μοναδικός φετινός εκτός Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής) και διεξήχθη με τη συμμετοχή 46 αθλητών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 6 κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2 και Club), ανάλογα με την ηλικία τους ή τις προδιαγραφές των καρτ που οδηγούσαν.

Ο αγώνας ήταν διαφορετικός από ότι είχαμε συνηθίσει και σε αυτό συνετέλεσε η παρουσία ενός υψηλού προσκεκλημένου. Ο λόγος για τον Ιταλό, 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Karting Davide Fore, που βρέθηκε στην Καλαμάτα, ως καλεσμένος της Gold Kart Hellas.  Από εκεί και έπειτα, οι πρωταγωνιστές του θεσμού πλαισιώθηκαν από αρκετούς, υψηλού επιπέδου τοπικούς οδηγούς οι οποίοι έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στον αγώνα, αυξάνοντας το επίπεδο του συναγωνισμού.

Την αρχή στους αγώνες έκανε η Κατηγορία 60 Mini, με τους αθλητές να χωρίζονται στις κλάσεις 60 Mini A και 60 Mini B ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα τους. Στον Α’ Τελικό μια σύγκρουση στο 2ο γύρο μεταξύ των Κωνσταντίνου Νουσόπουλου (GSR, Tony Kart-Lenzo) Βαγγέλη Ντεντόπουλου (Athens Kart Shop, Top Kart-IAME) και Αναστασίας Νουσοπούλου (GSR, Tony-Lenzo), οδήγησε σε προσωρινή διακοπή, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον μικρό Κωνσταντίνο, ο οποίος χτύπησε ελαφρά στο αριστερό του πόδι, όμως γύρισε μετά από λίγες ώρες στην πίστα απτόητος και ανυπόμονος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με την πρώτη ευκαιρία. Επιστρέφοντας στις μάχες εντός πίστας, ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-Lenzo) κυριάρχησε επικρατώντας και στους δύο Τελικούς. Στον Α’ Τελικό, τον νικητή απείλησε ο Νίκος Μπαλοδήμος (Speed Force, Exprit-TM), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-Lenzo). Οι δυο τους, άλλαξαν θέσεις στον Β’ Τελικό, με τον Σπανό να τερματίζει στη 2η θέση και τον Μπαλοδήμο να ολοκληρώνει τρίτος. Έτσι, στο βάθρο για την κλάση 60 Mini B ανέβηκαν οι Δεβετζόγλου, Σπανός και Γιάννης Καρδαμάκης (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), ενώ σε αυτό της κλάσης 60 Mini A οι  Μπαλοδήμος, Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM) και Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (AP Digital, DR-Lenzo).

 

Στην Κατηγορία Junior, από τις δοκιμές είχε φανεί πως η ημέρα ανήκε στον Σωτήρη Αθανασόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), ο οποίος επικράτησε με άνεση και στους δύο Τελικούς. Τον νικητή ακολούθησε τόσο στον Α΄ όσο και στον Β’ Τελικό ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax), ο οποίος αγωνίστηκε με πόνο στα πλευρά, εξαιτίας ενός τραυματισμού στην  προπόνηση του Σαββάτου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Η μάχη Ντάρσυ, Χούρλια ιδιαίτερα στο Β’ Τελικό, κυριολεκτικά καθήλωσε τους θεατές με τον Ντάρσυ να κρατά τη 2η θέση μέχρι τον τελευταίο γύρο όταν ο Χούρλιας επιτέθηκε. Τα δυο καρτ είχαν επαφή και σταμάτησαν προς στιγμή με τον Χούρλια να επανακάμπτει πιο γρήγορα για να κερδίσει τη μεταξύ τους μονομαχία, δίχως ο επερχόμενος Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) να προλάβει να επωφεληθεί.

 

Η Κατηγορία Senior προσέφερε εξαιρετικά συναρπαστικούς αγώνες, παρά το γεγονός ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Νικητής αναδείχθηκε και στις δύο περιπτώσεις ο τοπικός Χρήστος Οικονόμου (Chatzis Racing Team, Tony-Rotax) που έκανε αλάνθαστους αγώνες συνδυάζοντας ταχύτητα με προσεκτική άμυνα σε κάθε προσπάθεια των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών αντιπάλων του, να τον προσπεράσουν. Στη 2η θέση των δύο Τελικών τερμάτισε ο Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-IAME) που αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και στους δύο αγώνες τις ικανότητες του στο προσπέρασμα χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει απέναντι στον Οικονόμου. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Άγγελος Μαλανδρίνος (A.M. Racing Kart Team, Tony Kart-Rotax), που στον Α’ Τελικό βρέθηκε μέσα στη μάχη για τη νίκη, ενώ στο Β’ Τελικό αντιμετώπισε με επιτυχία την πίεση του Κωνσταντίνου Ρουμελιώτη (Speed Force, Exprit Rotax), ο οποίος τερμάτισε και στις δύο περιπτώσεις στην 4η θέση της κατάταξης.

 

Στην KZ2 κυρίαρχος της ημέρας ήταν ο Άκης Βασιλέρης (PRT Motorsport, Tony-Vortex). Όμως η επικράτηση στους δυο Τελικούς κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση ήταν. Το δράμα ξεκίνησε στο γύρο σχηματισμό όπου ο 2ος των κατατακτηρίων Βασίλης Μακρόπουλος (Gold Kart Hellas, Gold Kart-Lenzo) έχασε ένα από τους τροχούς του αφήνοντας την πρώτη σειρά της εκκίνησης αποκλειστικά στον poleman Βασιλέρη. Παρόλα αυτά την πρωτοπορία στην Κ1 άρπαξε ο Δημήτρης Τσίμπρης (T.S. Racing Team, CRG-TM) με τον Παύλο Ξυνό (Athens Kart Shop, Tecno-Iame) να τον καταδιώκει και εν τέλει να τον προσπερνά. Όμως ο Βασιλέρης είχε την ταχύτητα να ανακάμψει από την 4η θέση που είχε βρεθεί προσωρινά και περνώντας διαδοχικά τους συναθλητές του κατέκτησε την νίκη εμπρός από τους Ξυνό και Τσίμπρη. Στο Β’ Τελικό η κατάσταση για τον Βασιλέρη ήταν πιο εύκολη, αφού δημιούργησε γρήγορα διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Πιο πίσω ο Τσίμπρης χρειάστηκε να περάσει τον Θανάση Χατζόγλου (PRT Motorsport, FA-TM) και τον Ξυνό για να τερματίσει 2ος ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ξυνός παρά την πίεση του Μακρόπουλου που έκανε εκπληκτικό αγώνα από το τέλος του grid. Στην κλάση ΚΖ2 Plus ο Τάσος Γρυπιώτης (Praga Zahos Karting, Praga-TM) κυριάρχησε και στους δυο Τελικούς με τον Αλέξανδρο Αννίβα (Athens Kart Shop, Tecno-Iame) να τερματίζει στη 2η θέση.

 

Η αγωνιστική δράση στην Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε με την Κατηγορία Club. Στο πρώτο Time Attack, ταχύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Ελευθερίου (Birel-Rotax), με τους Τάκη Παπαγιάννη (Speed Force, Exprit-TM) και Φάνη Αγγελόπουλο (Zanardi Hellas, Birel-Rotax) να ακολουθούν. Στο δεύτερο Time Attack, ήταν η σειρά του Παπαγιάννη να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο, εμπρός από Ελευθερίου και Αγγελόπουλο. Ελευθερίου και Παπαγιάννης ισοβάθμησαν στην κατάταξη που καθόρισε το grid του αγώνα με τον πρώτο να κατακτά την pole εξαιτίας  της επικράτησης στο πρώτο Time Attack. Όμως στην 1η στροφή οι δυο οδηγοί είχαν επαφή που τους έφερε για λίγο εκτός πίστας, εξέλιξη που εκμεταλλεύτηκε ο Αγγελόπουλος για να πάρει την πρωτοπορία και εν τέλει μια εύκολη νίκη. Στο μεταξύ, Παπαγιάννης και Ελευθερίου συνέχισαν τη θεαματική μάχη τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τερματίζοντας στη 2η και 3η θέση. 

Related posts