Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 12 Δεκ 2017
 
 

THE GUARDIAN: Ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά σε παροχές

Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 - 10:42

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Ο κανονικός τίτλος της εφημερίδας THE GUARDIAN είναι :

THE GUARDIAN: Ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά σε παροχές προκειμένου να ανακουφίσει από τη λιτότητα και να αποτρέψει την πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε άρθρο της Helena Smith για την εφημερίδα Guardian με τίτλο »Greek PM offers to ease austerity to head off Syriza challenge» αναφέρεται ότι με μία κίνηση που ενδέχεται να ζαλίζει τους διεθνείς πιστωτές και την Ελλάδα να επιπλέει χρεωμένη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχει εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία με την υπόσχεση να αμβλύνει τις πολιτικές λιτότητας που απαιτούνται με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα, δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες, πρόωρες εκλογές.

Αποκαλύπτοντας τον »οδικό χάρτη» των μέτρων για την »περίοδο μετά τη διάσωση στην Ελλάδα», ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα περιορίσει τις περικοπές των δαπανών καθώς και τις μεταρρυθμίσεις, εξαιτίας των οποίων εκτινάχθηκε στα ύψη η δημοτικότητα του κόμματος της αντιπολίτευσης, του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ.

»Εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις», δήλωσε χθες ο κ. Σαμαράς σε προεκλογική συγκέντρωση υποστηρικτών του κόμματός του.

»Το επόμενο σημαντικό επίτευγμα στα σχέδιά μας για ανάπτυξη περιλαμβάνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις σε όλους τους τομείς και είναι κάτι που μπορεί να γίνει προοδευτικά, βήμα βήμα», τόνισε.

Η Helena Smith σημειώνει ότι τόσο η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος όσο και ο εξορθολογισμός του σπάταλου δημόσιου τομέα, έχουν τεθεί ως όροι για τη μελλοντική οικονομική βοήθεια που χρειάζεται η Αθήνα απεγνωσμένα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Η αποτυχία να συμφωνήσουν σχετικά με τα επώδυνα μέτρα, πέντε σχεδόν χρόνια μετά την παρ’ ολίγον οικονομική κατάρρευση της χώρας, εμπόδισε την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους δανειστές που συναινούν στην παροχή κεφαλαίων διάσωσης μόνο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η αρθρογράφος παραθέτει τη δήλωση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ότι: »Εάν δεν υπήρχε ανάγκη για πρόσθετα μέτρα, θα είχαμε ικανοποιημένους πιστωτές και θα είχαμε ήδη ολοκληρώσει τις συνομιλίες».

Αναφέρεται επίσης και στις παρακάτω δηλώσεις του Στέφανου Μάνου: »Μεγάλο μέρος της ρητορικής που ακούμε βασίζεται στην υπόθεση ότι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι. Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Τσίπρας μας οδηγούν στην καταστροφή. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει πιο γρήγορα».

»Οι πιστωτές έχουν κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένοι με την Ελλάδα γιατί έχουν επανειλημμένα εξαπατηθεί. Πρέπει να συνάψουν συμφωνίες με μία χώρα που λέει ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ενώ στη συνέχεια αποτυγχάνει, επανειλημμένα, να τις ολοκληρώσει», υπογραμμίζει ο κ. Μάνος.

Στη συνέχεια παρατίθενται και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News όπου δήλωσε μεταξύ άλλων: »Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μία ισχυρή εντολή ώστε το μνημόνιο να μη γίνει μόνιμο καθεστώς και προκληθεί κοινωνική καταστροφή για τη χώρα».Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: