Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Οκτ 2022
SLIDER

Τεράστιες οι ευθύνες του Allou Fun Park για τους τέσσερις τραυματίες

Οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στο τρενάκι το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park. Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται μία 22χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται στην εντατική, με κακώσεις στον θώρακα, όπως μετέδωσε το OPEN. Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται και ένα αγόρι με κάκωση στον σπλήνα. Παράλληλα, μία κοπέλα νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική με ελαφρά τραύματα, ενώ ο τέταρτος τραυματίας έχει λάβει εξιτήριο.

Τι λέει ο ένας από τους τέσσερις τραυματίες -«Με ξυπνήσανε λιπόθυμο στη λάσπη»

«Μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν έχει κάποια ζώνη. Όπως λειτουργεί δηλαδή (…). Μπήκαμε τέσσερα άτομα στο τρενάκι που είναι για τέσσερα άτομα. Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα που κατεβαίνει στο νερό, δεν υπήρχε νερό καν, δεν μας φρέναρε καμία τροχαλία και αμέσως μετά είχε μια στροφή δεξιά και εκτροχιάστηκε, φύγαμε εκτός και πέσαμε στο νερό.Με ξυπνήσανε λιπόθυμο στη λάσπη, μέσα στο νερό» .

Οι Αρχές μετά το ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων συνέλαβαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του Allou Fun Park .

Πώς έγινε το ατύχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε σε τρενάκι που περνά μέσα από νερό. Φαίνεται πως σε κάποιο σημείο η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη από ότι συνήθως, κάτι που επηρέασε την πορεία του τρένου, προκαλώντας τον εκσφενδονισμό των 4 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό και την προσγείωσή τους σε θαμνώδη έκταση. Οι τραυματίες οδηγήθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

H ανακοίνωση του Allou Fun Park

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

 

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Related posts