Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαΐ 2020
Media

Τα βασικότερα θέματα που προβάλει το Πρώτο Θέμα

 

 

Τα βασικότερα θέματα που προβάλει το Πρώτο Θέμα

Εκλογές: Η εφημερίδα με τίτλο «Η κρίση ρευστότητας και 600.000 αναποφάσιστοι ρυθμιστές των εκλογών’ σημειώνει ότι η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ευκρινές προβάδισμα από τη ΝΔ. Προσθέτει επίσης ότι στο επιτελείο του Α. Τσίπρα κάνουν υπολογισμούς για υπέρβαση του πήχυ της αυτοδυναμίας λέγοντας πως «Με τον Καμμένο μέσα κάνουμε κυβέρνηση, με τον Καμμένο έξω έχουμε αυτοδυναμία». Συμπληρώνει ακόμα ότι στην ΕΕ μιλούν τώρα για 3ο μνημόνιο η επανάληψη του σεναρίου της Κύπρου την ώρα που ο Σόιμπλε αποκλείει κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη διαγραφή χρέους και τονίζει ότι πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη υποστηρίζουν ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν  περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που πρόσκειται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Επίσης σε άλλο δημοσιευμά της αναφέρεται στα «9+1 θρίλερ της κάλπης’ και σημειώνει ότι μπορ4εί οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν τάσεις της στιγμής ωστόσο η τελική εικόνα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί. Συμπληρώνει ακόμα ότι «η στρατηγική του φόβου και της ευθύνης» που ακολούθησε ο Α. Σαμαράς αύξησε τη συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ και προσέλκυσε κάποιες δυνάμεις από τον χώρο του Κέντρου, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να κλείσει η ψαλίδα.

ΝΔ-Συνέντευξη Α. Σαμαρά: Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του πρωθυπουργού με τίτλο  τη δήλωση του Α. Σαμαρά «Όχι πάλι την ίδια περιπέτεια» Ο πρωθυπουργός στη συνεντευξή του ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και ότι από δω και μπρος θα έχουμε σταδιακές και νοικοκυρεμένες αυξήσεις. Όσον αφορά το χρέος ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «το μόνο που μένει να γίνει για το χρέος από δω και μπρος είναι να πάρουμε ακόμα περισσότερα χρόνια χαμηλών επιτοκίων και ακόμη περισσότερη διάρκεια μέχρι την εξοφλησή τους». Προσθέτει ακόμα ότι κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ για να τιμωρήσουν την Ελλάδα ώστε να στείλουν το μήνυμα σε άλλες χώρες-μέλη. Τονίζει επίσης ότι «αν κερδίσουμε θα κάνουμε εύκολα κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και υπογραμμίζει ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας με ευρύτερες συγκλίσεις ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός τονίζει ότι  από την  αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει συνεργασίες   προέκυψε ξαφνικά η αυτοδυναμία.

ΣΥΡΙΖΑ: Με τίτλο «Αυτοδυναμία ,ψήφος ανοχής η νέες εκλογές» η εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει πιο επιτακτικά την ανάγκη να λάβει την επόμενη Κυριακή «καθαρή’ εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει το προγραμμά του και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές. Προσθέτει επίσης η εφημερίδα ότι η Κουμουνδούρου ετοιμάζει μεγάλη διεθνή εκστρατεία παράλληλα και ενισχυτικά με την κεντρική προσπάθεια διαπραγμάτευσης που θα διεξάγει με κυβερνήσεις και όργανα της ΕΕ. Ακόμα σε άλλο δημοσίευμα της η εφημερίδα με τίτλο «Το σχέδιο για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στη φορολογία» σημειώνει ότι με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων το οικονομικό επιτελείο του κόμματος σχεδιάζει την αντικατάσταση του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας την αντικατάσταση της φορολογικής κλίμακας με νέα και επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ. Προσθέτει ακόμα ότι σχεδιάζουν και νέο αναπτυξιακό νόμο με κίνητρα για τη βιομηχανία, ενίσχυση της παραγωγής και προτεραιότητα τους μικρομεσαίους.

ΑΝΕΛΛ: Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΛΛ Π. Καμένου ο οποίος βάζει τους όρους για τη σίγουρη, όπως δηλώνει, κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ , επιμένει στη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος και αποκαλύπτει ότι «αυτή θα αποφασίσει αν θα πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια» Προσθέτει επίσης ότι οι όροι του είναι η Θράκη το όνομα «Μακεδονία’ και η χαμηλότερη φορολογία.

Συνέντευξη Στ. Θεοδωράκη: Ο πρόεδρος του Ποταμιού δηλώνει στην εφημερίδα ότι «Εγώ υπουργός του Τσίπρα δεν γίνομαι» και προσθέτει ότι «εμείς δεν δουλεύουμε μόνο για τις 25 Ιανουαρίου. Και οι προτάσεις μας δεν θα είναι οι αναμενόμενες. Αλίμονο δηλαδή αν είχαμε μπει στην πολιτική για να πλασάρουμε τις στερεότυπες λύσεις του παλιού πολιτικού συστήματος.» Προσθέτει πως με τον Α. Τσίπρα μιλάει στο τηλέφωνο και υποστηρίζει ότι θέλει μεγάλη πολιτική συμφωνία του 51% για να διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους. Το 33% Αριστερά δεν θα καταφέρει τίποτα υποστηρίζει όπως δεν πέτυχε και το 33% Δεξιό Πασοκ και υπογραμμίζει ότι «εμείς δεν παίζουμε με το ευρώ».

Related posts