Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2020
SLIDER

Τα τελευταία λόγια του Ζαφειρόπουλου- Ανατριχιαστική η μαρτυρία του συνεργάτη του

Η μαρτυρία του συνεργάτη του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, του οποίου η δολοφονία συγκλόνισε την Ελλάδα τον Οκτώβρη του 2017, έρχεται στο φως και συγκλονίζει ακόμα περισσότερο με τους ακριβείς διαλόγους δολοφόνων και θύματος πριν και μετά την δολοφονία.

Πρόκειται για τον δικηγόρο και συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος κλίθηκε να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σχετικά με την υπόθεση εκτέλεσης του ποινικολόγου. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έζησε λεπτό προς λεπτό το χρονικό του εγκλήματος δίπλα στον άτυχο δικηγόρο.

Ο Ζαφειρόπουλος είχε ζητήσει από τον συνεργάτη του να βρίσκεται παρόν στο απογευματινό ραντεβού του των 18:30 που είχε κλείσει με τους δολοφόνους του. Φυσικά τότε το μόνο που γνώριζε ήταν ότι το ραντεβού αφορούσε σε μια υπόθεση ληστείας.

Γύρω στις 18.35 χτύπησε το κουδούνι και ήρθαν δύο άτομα που είχαν ζητήσει ραντεβού από το πρωί. Αρχικά καθίσαμε στην αίθουσα συσκέψεων. Είπαν ότι πρόκειται για μία οικογενειακή υπόθεση και ότι ο αδελφός τους κρατείται στη ΓΑΔΑ. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι επρόκειτο για φαντασιακή ιστορία. Με αυτά που έλεγαν καταλάβαινες ότι δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που τους είπε “εδώ είμαστε σοβαρό γραφείο, αν δεν πείτε λεπτομέρειες δεν μπορούμε να αναλάβουμε την υπόθεση”

Εκείνοι τον πίεζαν να αναλάβει και τον ρωτούσαν πόσα λεφτά θέλει.Τελικά, κάποια στιγμή ο δράστης που φυγοδικεί του είπε αν γίνεται να σου δώσουμε μία μικρή προκαταβολή, να πας να δεις και να μας πεις αν αναλαμβάνεις. Τότε, ρώτησε ποί είναι η τουαλέτα και στη συνέχεια κατέβηκε να πάει στο αυτοκίνητο να πάρει τα λεφτά για την προκαταβολή. Μετά επέστρεψε, ζήτησε να πάει και πάλι τουαλέτα και στη συνέχεια όταν μπήκε ξανά στον χώρο έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Άρη Φλώρου.

“Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο” είπαν στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε “εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε”. Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν που μένει ο Αριστείδης Φλώρος. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί τους έδωσε ένα κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε πάνω τη διεύθυνση. Ήταν η μόνη στιγμή που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κάθισε για να βρει το έγγραφο. Την ώρα που πηγαίναμε στο γραφείο του, ο Μάτα είπε στον Ζαφειρόπουλο “να τον προσέχεις” εννοώντας τον Ιμπραχίμ.

“Ήμασταν και οι δύο όρθιοι. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε πού είναι. Με ήρεμο ύφος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους είπε “πάρτε ό, τι θέλετε!”. Μετά ο Μάτα βγήκε και πάλι από το γραφείο και μείναμε οι τρεις μας. Τότε, ο Ιμπραχίμ μας ζήτησε ό, τι χρήματα είχαμε πάνω μας. Έβγαλε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ένα σεβαστό ποσό, δεν ξέρω πόσα ακριβώς και εγώ 70 ευρώ και του τα δώσαμε. Όταν ξαναμπήκε ο Μάτα ρώτησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο εάν έχει όπλο, εάν έχει μπουτόν, πού είναι οι κάμερες και εάν υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Για μία ακόμα φορά τους απάντησε “εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε!” Τότε, στο όπλο του Ιμπραχίμ βιδώθηκε ένας σιγαστήρας. Ζήτησε και ο Μάτα τα κινητά μας τηλέφωνα”.

Ο Μάτα τον πήρε από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε αρχικά στην αίθουσα συσκέψεων και στη συνέχεια σε άλλο χώρο, γραφείο επίσης.“Όταν ήμασταν στον προθάλαμο είπε ο Μάτα στον Ιμπραχίμ “ρίξτου μία στο πόδι”. Όταν ήμασταν μόνοι με τον Μάτα του είπα “τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι, τη δουλειά του κάνει” και μου απάντησε “πρέπει να φύγει το μήνυμα”. Μου είπε “δε θα σου κάνουμε κάτι”. Θα βγεις μόλις φύγουμε από το το γραφείο. Κάτι απηύθυνε στα αλβανικά και πριν κλείσει την πόρτα άκουσα τον θόρυβο από τον σιγαστήρα και έφυγαν. Φώναξα στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο “είστε καλά;”. Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο στήθος.

Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν “με σκοτώσανε”. Είχε χλομιάσει, δεν μπορούσε να μιλήσει, έτρεμε από τον φόβο του. Του είπα να καθίσει στο γραφείο. Άρχισα να παίρνω τηλέφωνα να έρθει βοήθεια. Βγήκα έξω και κατέβηκα κάτω να φωνάξω βοήθεια. Βρήκα μία γιατρό, ανεβήκαμε πάνω. Όπως δυστυχώς διαπίστωσε, είχε καταλήξει”.

Related posts