Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 16 Δεκ 2017
 
 

Τα ψέματα του Αλέξη και η απόγνωση των Ελλήνων

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 - 11:32

-a Μέγεθος κειμένου +A

ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΝΤΒΟΡΚΟΒΙΤΣ Α ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΤίποτα από όλα όσα υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό δεν έκανε. Οι υποσχέσεις αυτές τον έβγαλαν πρωθυπουργό. Γιατί ο κόσμος πίστεψε σ αυτόν που ήταν νέος και άφθαρτος. Πίστεψε ότι κάτι θα αλλάξει και ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε τίποτα από όλα όσα υποσχέθηκε απεναντίας με τις κακές επιλογές του έφερε την Ελλάδα πιο πίσω από εκεί που βρισκόταν.

Δεν έσκισε τα μνημόνια αλλά τα υπέγραψε. Για το καλό της Ελλάδος. Όπως ακριβώς έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς. Υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο. Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Η κυβέρνηση βάζει μόνο φόρους. Ο κόσμος σταμάτησε να φωνάζει και άρχισε να γελάει. Έχει να κάνει με παρανοϊκούς ηγέτες που δεν σέβονται τους ταλαιπωρημένους πολίτες. Δεν είναι μόνο τα επώδυνα μέτρα που νομοθετεί και καλείται να εφαρμόσει. Είναι και η ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, άρα μια νέα συμφωνία η οποία θα πηγαίνει πολύ πέρα από το 2018.

ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΤο πιστεύετε ότι αυτός που έσκιζε τα μνημόνια τώρα ανοίγει το δρόμο και για ένα τέταρτο; Μπορεί να μη λέγεται μνημόνιο. Μπορεί να το ονομάσουν όπως θέλουν για να είναι εντάξει στις υποσχέσεις τους ότι σκίζουν τα μνημόνια. Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας θα πρέπει να πουλήσει ότι έχει για να μην πάει φυλακή.

Μπορεί να λένε ότι θέλουν αλλά τα γραπτά μένουν .

Η  επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις 24 Ιουλίου 2015, λίγο μετά την «περήφανη διαπραγμάτευση» των 17 ωρών, που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, είναι αδιάψευστος μάρτυρας:

«Κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μιας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το ΔΝΤ. Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο».

Έτσι κατέληγε το επίσημο αίτημα της Αθήνας προς τη διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως έγραψε και η συνάδελφος Ειρήνη  Σαββοπούλου στην εφημερίδα Παρασκήνιο στις 6 Ιανουαρίου , επρόκειτο για ένα αίτημα το οποίο, εκτός από τη συμμετοχή του Ταμείου στη συμφωνία που υπεγράφη με τον ESM, έβαζε θέμα και για νέα χρηματοδότηση, η οποία προφανώς και θα ήταν εκτός των 86 δισ. ευρώ των Ευρωπαίων. Και μπορεί στην κυβέρνηση να ξορκίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά και πολλοί στην Ευρώπη να τονίζουν δημόσια πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τέταρτο πρόγραμμα, ωστόσο, αν το ΔΝΤ αποφασίσει ότι θα μείνει και μάλιστα με χρήματα, κάτι το οποίο διακαώς επιθυμούν η Γερμανία και οι δορυφόροι της (Φινλανδία, Ολλανδία, Αυστρία και Σλοβακία), η παρουσία του θα συνοδεύεται από μια νέα συμφωνία, που προφανώς δεν θα είναι… αναίμακτη.

benoua-kereΆλλωστε, ακόμη και ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους-συμμάχους της Αθήνας, ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ, είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες πως «θα υπάρξει νέο μνημόνιο, με την έννοια ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα συμφωνία». Επίσης, ακόμη και η παράταση του «κόφτη» για μετά το 2018, όπως αποκάλυψε στην τελευταία του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, ως συμβιβαστική λύση, αποδεικνύει πως η Αθήνα είναι εγκλωβισμένη από τις υπογραφές της και επιχειρεί να προχωρήσει με δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, έχοντας, δηλαδή, και το ΔΝΤ στα πόδια της, με το μικρότερο, όμως, κόστος.

Τώρα, λοιπόν, που η Αθήνα βρίσκεται ενώπιον των αποφάσεων που αναμένεται να πάρει το Ταμείο, κατά την πάγια τακτική της, ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα! Από τη μία, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την απόφαση του Ιουλίου, κυβερνητικά στελέχη λένε πως πάρθηκε με την πλάτη στον τοίχο και μετά το πραξικόπημα το οποίο έγινε για να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, αφού οι «κακοί» της Ευρώπης ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση. Από την άλλη, δημιουργούν τους «κατάλληλους» εχθρούς που πάντα της έχουν φανεί χρήσιμοι στην επιχειρηματολογία της απέναντι στους πολίτες.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: